Focaccia med nye kartofler
- 8 Personer
Ingredienser
2 dl. | lunken vand |
1 tsk. | fint salt |
1 pakke | gær |
1 spsk. | olivenolie |
350 g | stenkværnet hvedemel |
24 stk. | små nye kartofler |
- | flagesalt |
- | olivenolie |
1 stk. | økologisk citron |
- | Blandede urter |
Sådan gør du
-
1Rør vand, salt, gær og olie sammen i en skål.
-
2Rør mel i lidt efter lidt. Stop så snart, du har samlet dejen.
-
3Ælt dejen igennem. Dæk dejskålen med film, og lad dejen hæve i 1 time.
-
4Kom vand på hænderne, og del dejen i otte dele.
-
5Form til boller, og sæt dem på bradepande med bagepapir.
-
6Skrub kartoflerne rene. Pres hver dejbolle lidt flad, og sæt kartofler ned i dejen.
-
7Pres kartoflerne godt ned.
-
8Kom nu lidt olie på dine hænder, og stryg hænderne over kartoflerne.
-
9Drys lidt salt henover.
-
10Sæt ovnen på 200 grader.
-
11Lad brødene hæve i 20 minutter.
-
12Bag brødene i cirka 20 minutter, til de er godt gyldne.
-
13Tag brødene ud, og lad dem køle helt af på bradepanden.
-
14Dryp lidt olie hen over brødene.
-
15Pynt med urter og lidt revet citronskal ved servering.