Focaccia med nye kartofler
BAGVæRK

Focaccia med nye kartofler

Smukke brød til suppe eller til den lille lækkersult. Kartoflerne bliver bagt møre sammen med brødet, som fylder mere i maven end almindeligt brød.
  • 8 Personer

Ingredienser

2 dl. lunken vand
1 tsk. fint salt
1 pakke gær
1 spsk. olivenolie
350 g stenkværnet hvedemel
24 stk. små nye kartofler
- flagesalt
- olivenolie
1 stk. økologisk citron
- Blandede urter

Sådan gør du

  1. 1
    Rør vand, salt, gær og olie sammen i en skål.
  2. 2
    Rør mel i lidt efter lidt. Stop så snart, du har samlet dejen.
  3. 3
    Ælt dejen igennem. Dæk dejskålen med film, og lad dejen hæve i 1 time.
  4. 4
    Kom vand på hænderne, og del dejen i otte dele.
  5. 5
    Form til boller, og sæt dem på bradepande med bagepapir.
  6. 6
    Skrub kartoflerne rene. Pres hver dejbolle lidt flad, og sæt kartofler ned i dejen.
  7. 7
    Pres kartoflerne godt ned.
  8. 8
    Kom nu lidt olie på dine hænder, og stryg hænderne over kartoflerne.
  9. 9
    Drys lidt salt henover.
  10. 10
    Sæt ovnen på 200 grader.
  11. 11
    Lad brødene hæve i 20 minutter.
  12. 12
    Bag brødene i cirka 20 minutter, til de er godt gyldne.
  13. 13
    Tag brødene ud, og lad dem køle helt af på bradepanden.
  14. 14
    Dryp lidt olie hen over brødene.
  15. 15
    Pynt med urter og lidt revet citronskal ved servering.