Fisketatar med citron-mayo og syrlig grønt

Let og ren i smagen med sprødt og syrligt grønt på toppen og cremet mayo på siden. Perfekt som forret eller en let frokost. Fisken bliver lidt fastere i konsistensen, når den trækker med salt og sukker.
Fisketatar med citron-mayo og syrlig grønt
  • 4 Personer

Fisken

200 g helt frisk fisk, f.eks. laks eller torsk
100 g friske kammuslinger, kogte rejer eller krebsehaler
3 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. dildsnaps (kan udelades)
1 tsk. neutral olie

Citron-mayo

4 spsk. god mayonnaise (gerne hjemmelavet)
1 stk. citron (saften)
1 tsk. revet skal af økologisk citron
- friskkværnet peber

Syrlig grønt

1 stk. fennikel
4 stk asparges
1 håndfuld friske urter (f.eks. karse, dild, purløg eller persille)
1 stk. citron (saften)

Sådan gør du

  1. 1.Skyl fisken kort under meget koldt vand. Kom den i en frysepose og læg den i fryseren i 48 timer. Lad den herefter tø op i køleskabet.
  2. 2.Skær fisken i skiver, drys med salt, sukker og snaps og lad trække i 30 minutter på køl.
  3. 3.Hak skaldyrene og fisken i små tern og vend olien i.
  4. 4.Citron-mayo: Rør alle ingredienserne sammen og smag til.
  5. 5.Syrligt grønt: fennikel og asparges i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend urter, citronsaft og salt i.
  6. 6.Anret tataren på tallerkener og pynt med syrlig grønt, urter og lidt citron-mayo. Server straks.
  7. 7.Servering: Friske urter og godt brød.

Tip!

Er du ikke så vild med rå fisk, så brug koldrøget laks i stedet for fersk laks, spring pkt.2 over og udelad olien.