Fisk i fad
FORRET

Fisk i fad

Du skal bare ordne grøntsagerne, lægge fisk og grøntsager i lag og pensle med olie. Resten klarer ovnen på 40 minutter.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g hvid fisk eks. lange eller mørksej
4 stk. æg m/l str
2 dl. sødmælk
4 dl. piskefløde
1 tsk. Maizena
2 tsk. Stærk karry evt. dijonsennep
- Lidt peber og salt
2 stk. bagekarfofler
3 stk. små porrer
2 stængler Bladselliri
1 spsk. olie
50 g revet ost F.eks. emmentaler

Tilbehør

- En god grøn salat
- brød – gerne groft brød

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C. Skær fisken i grove tern. Pisk æg, mælk, fløde, maizena, karry og salt og peber sammen i en skål.   
  2. 2
    Skær kartoflerne i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Fordel halvdelen i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg fisken ovenpå og fordel porrer og bladselleri imellem. Hæld æggeblandingen over og fordel resten af kartoflerne ovenpå i et jævnt lag. Pensl toppen med olie og drys med ost, salt og peber.   
  3. 3
    Bag retten i ca. 35-40 min., til den er gylden og fast, og kartoflerne er møre.   
  4. 4
    Server fiskefadet rygende varmt, gerne med lidt grønt og brød til.