Dampet torsk med svampesauce

Torsk og svamp klæder hinanden. Ovnen klarer torsken på 10 minutter, mens løg og champignon svitses og krydres med lidt hvidvin
Dampet torsk med svampesauce
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg kartofler
25 g smør

lidt Lidt salt og peber
lidt hakket persille
800 g torskefilet
30 g tørrede svampe
3 dl. kogende vand
1 stk. løg
250 g markchampignon
lidt smør

1.5 dl. hvidvin
250 ml. cremefraiche 38%
lidt soja

Sådan gør du

  1. 1.Skræl kartofler, og kog dem møre.  
  2. 2.Afdryp kartoflerne, men gem kogevandet. Mos kartoflerne til mos med smør og lidt kogevand. Smag til med salt, peber og persille.   
  3. 3.Sæt ovnen på 200 grader.  
  4. 4.Læg fisken i en smurt bradepande. Krydr med salt og peber.  
  5. 5.Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold papiret ud, og pak det omkring fisken. Bag fisken i cirka 10 minutter afhængig af tykkelse.  
  6. 6.Kom de tørrede svampe i en skål sammen med kogende vand. Lad det stå i 5 minutter, sigt vandet fra gennem et kaffefilter, og gem det.  
  7. 7.Skyl svampen for eventuelle jordrester.  
  8. 8.Hak løg, champignoner og de udblødte svampe.Svits løgene og champignonerne i smør i en gryde. Kom vinen herpå, og lad den simre i nogle minutter.  
  9. 9.Tilføj udblødningsvand og cremefraiche, og lad det simre i 5-6 minutter.  
  10. 10.Smag til med soja og peber. Server fisken på en bund af sauce og mos.