Coq au riesling med råkost-topping
AFTENSMAD

Coq au riesling med råkost-topping

Bornholmerhane i hvidvin. Vi serverer vores coq au riesling med couscous. Couscous bliver bedst, hvis du damper den.
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g bacon
- olie
1 stk. bornholmerhane
4 stk. løg
stk. knoldselleri
3 stk. persillerødder
2 spsk. hvedemel
1 flaske hvidvin Riesling
- nogle stilke timian
- salt og peber
3 dl. couscous
6 stk. grønkålsblade
2 stk. gulerødder
1 stk. citron

Sådan gør du

  1. 1
    Svits bacon i olie i en sauterpande eller gryde.
  2. 2
    Tag baconen op.
  3. 3
    Skær bornholmerhanen ud i mindre stykker og brun dem på panden på begge sider.
  4. 4
    Tag op.
  5. 5
    Skær løg, knoldselleri og persillerod i mindre stykker og svits på panden.
  6. 6
    Kom nu hanekød og bacon tilbage på panden.
  7. 7
    Drys melet over retten og vend lidt rundt.
  8. 8
    Hæld vinen i gryden og kom krydderier heri.
  9. 9
    Læg låg på og lad simre i ca. 45 minutter.
  10. 10
    Tilbered couscous efter anvisning på emballagen.
  11. 11
    Snit kålen fint og skær gulerod i tynde strimler.
  12. 12
    Vend med lidt citronsaft og smag til med salt.
  13. 13
    Sæt gryden på bordet og server.