Chokoladekage med rabarbermousse

Rabarberluksus til dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt
Chokoladekage med rabarbermousse
  • 10 Personer

Chokoladekage

150 g smør

3 dl. sukker


1 dl. kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 stk æg (mellemstore)
2 dl. hvedemel

Rabarbermousse

5 stk husblas
250 g rababerkompot
4 dl. coop piskefløde

Pynt

1 spsk. rabarberstilke
2 tsk. sukker


lidt frisk mynte

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader.  
  2. 2.Smelt smørret i en gryde. Rør vaniljesukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.   
  3. 3.Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel, rasp eller sukker. Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen.   
  4. 4.Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.  
  5. 5.Kom 100 gram kompot i en gryde, og opvarm den. Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden. Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.  
  6. 6. Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.   
  7. 7.Fordel moussen på den kolde bund. Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller natten over. Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.