Chokoladekage med rabarbermousse
DESSERT

Chokoladekage med rabarbermousse

Rabarberluksus til dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt
  • 10 Personer

Chokoladekage

150 g smør
3 dl. sukker ca. 270g
1 dl. kakao ca. 45g
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg (mellemstore)
2 dl. hvedemel ca. 120g

Rabarberkompot

750 g rabarber
250 g sukker
1 stk. vaniljestang

Rabarbermousse

5 stk. husblas
4 dl. coop piskefløde

Pynt

1 spsk. rabarberstilke Skal være fintsnittede
2 tsk. sukker
lidt frisk mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader.  
  2. 2
    Smelt smørret i en gryde. Rør vaniljesukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.   
  3. 3
    Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel, rasp eller sukker. Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen.   
  4. 4
    Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med sukker og en flækket vaniljestang. Kog dem langsomt op. Når rabarberne er møre efter ca. 5 minutter er den færdig. 
  5. 5
    Du skal kun bruge 100g af din rabarberkompot til resten af opskriften, så stil bare resten på køl og nyd den i løbet af ugen.
  6. 6
    Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.  
  7. 7
    Kom 100 gram af din rabarberkompot i en gryde, og opvarm den. Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden. Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.  
  8. 8
     Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.   
  9. 9
    Fordel moussen på den kolde bund. Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller natten over. Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.