Chokoladekage med porter

En god porter er fantastisk ved siden af chokoladekagen. Her er kagen serveret med mascarpone, som vi også krydrer med lidt porter.
Chokoladekage med porter
  • 8 Personer

Kagen

150 g smør
150 g mørk chokolade
1 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl. kakao
3 stk æg
300 g Hybenmarmelade

Hertil

250 g mascarponeost
1 spsk. flormelis
2 spsk. porter
100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2.Smelt smør i en gryde.
  3. 3.Læg chokoladen heri og flyt fra varmen.
  4. 4.Lad chokoladen smelte. Rør sammen.
  5. 5.Vend mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen i en skål og hæld chokolade-smørret i. Rør rundt. Kom æggene i og pisk dejen godt sammen.
  6. 6.Vend marmelade heri og kom dejen i en smurt springform, 24 cm.
  7. 7.Bag kagen i 20 minutter. Afkøl helt.
  8. 8.Kom mascarpone i en skål og rør med flormelis og porter.
  9. 9.Udstik kagen i portioner med en udstikker eller et glas, hvis du vil servere den som på billedet. Eller skær kagen i lagkageformede stykker.
  10. 10.Hak chokoladen eller skær den på skrå, så du får store flager af chokolade.
  11. 11.Kom macarpone på kagen og pynt med chokolade.
  12. 12.Server porter i glasset.