Chilimayo

Med chili, hvidløg og røget paprika. Brug den til burger, forårsruller og spejlæg
Chilimayo
  • 6 Personer

Basismayo

2 stk æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike
lidt fint salt
2 dl. neutral olie
lidt friskkværnet peber

Chilimayo

2 dl. mayonnaise
1 tsk. sød chilisauce
1 tsk. chilipasta
0.5 stk. fed hvidløg
0.5 stk. lime (saft)
0.25 tsk. røget paprika

Sådan gør du

  1. 1.Begynd med basismayo Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  2. 2.Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3.Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4.Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5.Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  6. 6.Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.   
  7. 7.Rør mayonnaisen sammen med chilisauce, chilipasta, hvidløg og lime. Smag herefter til med ekstra chili og evt. med lidt salt, hvis nødvendigt.   
  8. 8. Sæt chilimayoen på køl indtil servering.  
  9. 9.Brug chilimayo som smørelse i burger, dip til friske forårsruller og grønt samt dryppet over et spejlæg.