Chili sin carne

Traditionel, mexicansk chili con carne - blot uden kød. Derfor hedder denne ret Chili sin carne, som betyder "chili uden kød". 
Chili sin carne
  • 4 Personer

Ingredienser

1 dl. sorte bønner, udblødte
1 dl. kidneybønner, udblødte
1 stk. løg, hakket
2 stk fed hvidløg, hakkede
1 stk. gulerod, revet
2 stk stilke bladselleri, finthakket
- olie til stegning
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. chilipasta
1 spsk. frisk oregano, hakket
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
3 dl. vand
- Desuden:
1 stk. rød peberfrugt, i terninger
1 stk. squash, i terninger
2 stk majskolber, kernerne
- olie til stegning
6 stk tomater, i terninger
2 dl. vand
- salt og peber
- lidt sukker
- cremefraiche
- koriander, plukket
- rødløg, hakket
1 stk. lime, i både
- brød
- tabasco

Sådan gør du

  1. 1.Kog bønnerne hver for sig, til de er møre.
  2. 2.Lad dem dryppe af i en sigte.
  3. 3.Sautér løg, hvidløg, gulerod og selleri i olie i en stor gryde.
  4. 4.De skal ikke tage farve, men steges lidt under omrøring.
  5. 5.Tilsæt tomatpuré, chipotlepaste, oregano, spidskommen og koriander, og lad det stege lidt med.
  6. 6.Tilsæt vand, og lad det hele koge i 8-10 minutter, til grøntsagerne er møre.
  7. 7.Blend dem med en stavblender.
  8. 8.Rist peberfrugter, squash og majskerner i lidt olie.
  9. 9.Kom dem i gryden sammen med tomater, bønner og vand, og lad det simre i 10 minutter.
  10. 10.Smag til med salt, peber og sukker, og servér straks med cremefraiche, koriander, løg, lime og brød.
  11. 11.Du kan godt bruge dåsebønner til denne ret.
  12. 12.Brug i alt 2 dåser, f.eks. sorte, kidney-, blackeyed peas, hvide eller pintobønner.
  13. 13.Husk at skylle dem inden brug!