Brunkål med sprængt flæsk
- 4 Personer
- 105 Minutes
Ingredienser
1 kg | sprængt svinebryst, kogestykket |
1 stk. | lille hvidkål, ca. 1½ kg |
3 spsk. | sukker |
50 g | smør |
lidt | salt og peber |
4 stk. | skiver rugbrød |
lidt | sennep |
100 g | rødbede |
1 dl. | vand |
Sådan gør du
-
1Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen.
-
2Del hvidkålen, fjern stokken og snit kålen ikke for fint.
-
3Smelt sukkeret i en stegegryde.
-
4Tilsæt smørret, når sukkeret karamelliserer - bliver lysebrunt.
-
5Svits kålen i sukkerblandingen, til den bliver blank.
-
6Tilsæt salt, peber og 1 dl vand.
-
7Lav en fordybning i midten af kålen og læg kødet heri.
-
8Kom et lag kål over kødet.
-
9Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 1½ time.
-
10Tag kødet op og skær det i skiver.