Brunkål med sprængt flæsk
AFTENSMAD

Brunkål med sprængt flæsk

Klassisk, gammeldags brunkål præcis som den skal være med sprængt svinebryst hertil. 
  • 4 Personer
  • 105 Minutes

Ingredienser

1 kg sprængt svinebryst, kogestykket
1 stk. lille hvidkål, ca. 1½ kg
3 spsk. sukker
50 g smør
lidt salt og peber
4 stk. skiver rugbrød
lidt sennep
100 g rødbede
1 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen.
  2. 2
    Del hvidkålen, fjern stokken og snit kålen ikke for fint.
  3. 3
    Smelt sukkeret i en stegegryde.
  4. 4
    Tilsæt smørret, når sukkeret karamelliserer - bliver lysebrunt.
  5. 5
    Svits kålen i sukkerblandingen, til den bliver blank.
  6. 6
    Tilsæt salt, peber og 1 dl vand.
  7. 7
    Lav en fordybning i midten af kålen og læg kødet heri.
  8. 8
    Kom et lag kål over kødet.
  9. 9
    Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 1½ time.
  10. 10
    Tag kødet op og skær det i skiver.