Bønnecupcake med jordbærskum

Louisa Lorangs yndlingskage
Bønnecupcake med jordbærskum
  • 0 Personer

24 mini eller 12 almindelige cupcakes

200 g kogte sorte bønner
100 g blødt smør
100 g rørsukker
100 g smeltet, mørkchokolade
dl. kakao
1 knsp. salt
1 tsk. bagepulver
tsk. natron
5 stk æg

Jordbærskum

150 g modne jordbær
dl. flormelis
250 g mascarpone
- Korn af ½ stang vanilje
- jordbær til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet.
  2. 2.Kom smeltet chokolade i og blend igen.
  3. 3.Bland kakao, salt bagepulver og natron sammen og kom det i kagemassen.
  4. 4.Blend æggen i et ad gangen.
  5. 5.Fyld kagemassen i 24 mini forme eller 12 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 20-35 minutter, eller til de er gennembagte
  6. 6.Lad dem køle til stuetemperatur
  7. 7.Skyl forsigtigt jordbærrene og nip blomsterne af
  8. 8.Skær dem i skiver og pisk dem med sukker og vanilje til en rustik puré
  9. 9.Pisk mascarponen i – den ser ud som om den vil skille, men pisk fortsat, så samler den sigognbsp;
  10. 10.Pynt kagerne med jordbærskum og friske jordbær og servér til de sødeste du kender

Tip!

Kagerne kan sagtens laves et par dage i forvejen. De holder sig bløde og saftige ved stuetemperatur.