Bolo de fubá
BAGVæRK

Bolo de fubá

Kage til morgenmad? Ja tak. Især når den er så nem at lave som denne. Ifølge den traditionelle, brasilianske opskrift skal alle ingredienser blot i blenderen og blendes sammen.
  • 8 Personer

Ingredienser

2.5 dl. fint majsmel
1.25 dl. hvedemel
1.75 dl. sukker
1.5 tsk. bagepulver
1.25 dl. olie, f.eks. vindruekerneolie
0.75 dl. sødmælk
0.75 dl. Kærnemælk
2 stk. æg

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader. Smør en gugelhupfform, savarinform eller lille springform (22 cm) med smør og drys med hvedemel.
  2. 2
    Kom alle ingredienser til kagen i en blender og blend sammen. Eller kom i skål og pisk sammen med en elpisker.
  3. 3
    Hæld dejen i formen og glat lidt ud. Sæt midt i ovnen og bag kagen i 45 minutter. Tag ud og afkøl på en rist.
  4. 4
    Server lun eller afkølet til en lille kop kaffe. Pak den kolde kage ind i film. Den kan holde sig saftig og god i mange dage og smager faktisk bedst efter et par dage.

Tip!

Kom lidt revet skal fra økologisk lime eller citron i kagen.