Blomkålspuré med rygeost
FORRET

Blomkålspuré med rygeost

Vi kalder denne blomkålsret puré. Man kan også kalde den for tyk suppe. Uanset hvad er den lækker som forret.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. blomkålshoved
2 spsk. olie
8 dl. vand
1 stk. terning hønse- eller  grøntsagsbouillon
2 spsk. cremefraiche 38%
2 skiver rugbrød
4 spsk. rygeost 10%
1 stk. økologisk citron
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skær blomkål i mindre stykker og svits dem hurtigt i olie i en gryde.
  2. 2
    Tilsæt vand og bouillon og kog blomkålen mør i ca. 10 minutter.
  3. 3
    Blend suppen groft og vend den med cremefraiche.
  4. 4
    Smag til med salt og peber.
  5. 5
    Rist rugbrødet og skær det i helt små tern.
  6. 6
    Anret pureen i fire tallerkener og kom rygeost herpå.
  7. 7
    Drys med brød og revet citronskal.

Tip!

Hvis du synes, at rygeosten er for kraftig i smagen, kan du røre den mildere med flødeost eller cremefraiche. Server med et stykke stegt laks eller torsk, og så har du aftensmad.