Bløde boller med to slags ost
BAGVæRK

Bløde boller med to slags ost

Bag små, bløde boller, flæk dem og fyld dem med fyld efter eget valg. Vi har fyldt bollerne med ost og salat, men kun fantasien sætter grænser.
  • 20 Personer

Dej

75 g smør
2.5 dl. mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
1 stk. æg
1 tsk. fint salt
1 stk. æg
- Sesamfrø til pynt

Fyld

- Smør eller mayonnaise
2 håndfulde hjertesalat snittet
- 10 store skiver ost
2 ruller mozzarellaost
- Pynt: ærter og majs
- cocktailpind

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smør i en gryde.
  2. 2
    Kom mælken i gryden, og hæld straks blandingen op i en skål. Nu skulle blandingen gerne være cirka 37 grader.
  3. 3
    Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt resten af ingredienserne undtagen melet. Rør blandingen homogen.
  4. 4
    Rør nu melet i lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Brug så lidt mel som mulig, så bliver bollerne saftige. Ælt dejen på bordet i fem minutter.
  5. 5
    Læg i skålen og dæk med film. Lad nu dejen hæve i 40 minutter.
  6. 6
    Rul ud til 20 små boller, og læg på to bradepander. Tryk hver bolle lidt flad med hænderne, og lad dem hæve yderligere 40 minutter under et viskestykke.
  7. 7
    Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Bland ægget sammen, og pensl bollerne. Drys sesamfrø på dem. Bag bollerne i cirka 10 minutter. Afkøl på en rist.
  8. 8
    Flæk bollerne, og fyld dem. Sæt ærter og majs på små pinde, og stik i bollerne. Server.