Blåbærkoldskål med skyr & mysli-topping

Denne hurtige hverdagskoldskål er perfekt på en lun sommermorgen og minder lidt om en smoothie. Vi tilsætter æggeblommer for at gøre den cremet og fyldig. Lav gerne dobbeltportion af myslitoppingen, så er der nok til flere dage.
Blåbærkoldskål med skyr & mysli-topping
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Mysli-topping

2 spsk. honning
2 dl. grovvalsede havregryn
1 dl. mandler, grofthakkede
2 spsk. solsikkekerne
1 spsk. chia- eller hørfrø
- et lille nip salt

Blåbærkoldskål

2 dl. blåbær, friske eller frosne
1 spsk. ahornsirup
2 stk æggeblommer
2 dl. skyr
4 dl. Kærnemælk
- Citronsaft, efter smag
- Evt. lidt vaniljekorn
- Friske blåbær, til servering

Sådan gør du

  1. 1.Smelt honningen på en pande over medium varme. Tilsæt resten af ingredienserne til toppingen og lad det riste, under omrøring, i ca.10 minutter, til alt er gyldent. Spred myslien ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
  2. 2.Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en ensartet konsistens. Smag til med citronsaft og evt. vanilje.
  3. 3.Server straks blåbærkoldskålen med friske blåbær og myslitopping.

Tip!

Prøv jordbær eller hindbær i stedet for blåbær. Gør mysli-toppingen lidt krydret i smagen ved at tilsætte ½-1 tsk. stødt kanel eller ingefær.