Basismayo

Med dijonsennep. Brug den til kartoffelsalat, på rejemad eller til pomfritter og grøntsager
Basismayo
  • 0 Personer

Ingredienser

2 stk æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike
lidt fint salt
2 dl. neutral olie
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1.Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  2. 2.Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3.Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4.Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5.Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  6. 6.Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.