Banancupcakes med karameltopping
BAGVæRK

Banancupcakes med karameltopping

Dejligt saftige cupcakes med en mild og frisk smag af banan og lime - toppet med tyk og blød karamel. Drys med havsalt og ekstra limeskal, så er lykken gjort.
  • 12 Personer

Kagedejen

175 g smør
- Saft og revet skal af 2 lime
2 stk. modne bananer, mosede
- Kornene af ½ vaniljestang eller 1 ½ tsk. vaniljesukker
3 stk. æg
150 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Topping

1 glas dulche de leche (tyk karamel)

Drys

- havsalt
- revet limeskal

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at lave toppingen. Kom dåsen med kondenseret mælk (hel og uåbnet) ned i en gryde, og fyld den med vand, til dåsen er helt dækket. Lad det hele småkoge over medium varme i ca. 3 ½ time. OBS: Det er meget vigtigt, at gryden ikke koger tør, så husk at tjekke, at der er vand nok, og fyld på, hvis dåsen blottes undervejs.
  2. 2
    Hæld det varme vand fra gryden, og fyld i stedet op med koldt vand, så køler dåsen hurtigere af.
  3. 3
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  4. 4
    Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med de mosede bananer og vaniljekorn.
  5. 5
    Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
  6. 6
    Bland rørsukker, mel, bagepulver og salt i en skål.
  7. 7
    Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet. Fordel dejen i 12-15 cupcakeforme.
  8. 8
    Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og faste.
  9. 9
    Pynt kagerne med karamel, havsalt, limeskal og servér.

Tip!

Brug mosede hindbær eller ribs i stedet for banan, og tilsæt 2 tsk. lakridsgranulat/pulver i stedet for limeskal/saft. Brug eventuelle rester af karameltoppingen som lækker pynt på is eller som dip til frugt.