Bagte gulerødder med hyldeblomst-marinade

Sommerlige gulerødder med en mild og sødlig smag af hyldeblomst. Spis dem for eksempel til grillet kylling eller svinekød.
Bagte gulerødder med hyldeblomst-marinade
  • 4 Personer

Ingredienser

1 bundt nye gulerødder med top
0.5 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk. olivenolie
0.5 stk. citronsaft
1 stk. citrontimian
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200C. Vask gulerødderne grundigt og snit lidt af den grønne top af gulerødderne, så der er ca. 3 cm tilbage.
  2. 2.Rør ingredienserne til marinaden sammen. Kom gulerødderne i en plasticpose sammen med marinaden og lad dem marinere i ca. 30 min. Vend posen et par gange undervejs.
  3. 3. Kom gulerødderne i en lille bradepande med en smule af marinaden i bunden. Gem resten af marinaden.
  4. 4.Bag gulerødderne i ca. 30 min. til de er gyldne og møre, pensl dem gerne med marinaden et par gange undervejs.
  5. 5.Server gulerødderne lune eller kolde, gerne dryppet med lidt mere marinade og et drys friske hyldeblomster.

Tip!

Sørg for at bruge en hyldeblomstsaft med kraftig smag, ellers kan det være svært smage.