Arme riddere med laks og lynsyltet fennikel
FORRET

Arme riddere med laks og lynsyltet fennikel

Herlig morgenmad, som nydes bedst i sengen på en søndag. Arme riddere kan spises med diverse tilbehør, her med en skive laks og fennikel.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. fennikel
3 dl. kogende vand
1 dl. æbleeddike
- salt
2 stk. økologiske æg
2 dl. mælk
dl. hakket, frisk dild
4 skiver groft hvedebrød
- smør til stegning
4 skiver laks
- Skyr til servering

Sådan gør du

  1. 1
    Skær fennikel i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
  2. 2
    Overhæld fennikelskiverne med kogende vand, eddike og lidt salt. Sæt til side indtil servering.
  3. 3
    Rør æg, mælk, hakket dild og salt sammen i en skål.
  4. 4
    Vend brødet heri og lad det suge æggemassen.
  5. 5
    Smelt smørret på en pande og sprødsteg brødet herpå.
  6. 6
    Hæld lagen fra fenniklen.
  7. 7
    Lad brødet afkøle og anret med laks, fennikel, skyr og dild.