Amerikanske pandekager med bær
DESSERT

Amerikanske pandekager med bær

Søde sager over bål. I november må vi ty til supermarkedets frosne eller friske bær, er du i skoven tidligere på året, kan du gå på opdagelse i naturen efter årstidens bær og bruge dem i de lækre, luftige, amerikanske pandekager.
  • 4 Personer

8-10 pandekager

1 stk. æg
1.5 dl. letmælk
1 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 stk. nip salt
2 dl. hvedemel
- smør til stegning
- friske bær f.eks hindbær, blåbær, brombær
- marmelade og sukker til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Rør pandekagedejen hjemmefra og tag den med i en skål, eller pak ægget godt ind og tag æg, skål, smør, mælk, mel, bagepulver, sukker og salt med dig.
  2. 2
    Slå ægget ud i en skål og rør det sammen med mælk.
  3. 3
    Rør bagepulver, sukker, salt og mel i.
  4. 4
    Sæt en pande over bålet og smelt smørret.
  5. 5
    Sæt små klatter af dej på panden og for del de friske eller frosne, kogte bær på dem, så de suger ned i dejen.
  6. 6
    Vend pandekagerne og bag dem færdige på den anden side.
  7. 7
    Spis pandekagerne med marmelade, sukker eller en frugtsalat af friske bær.