Kryddersnaps med dild: Opskrift på snaps, du kan lave på et par uger

Hjemmelavet snaps sætter for alvor et personligt præg frokosten, når du skåler for dine venner og dem, som du ikke kender og fortæller dem, at haps, haps, haps, du har lavet din egen dildsnaps.

Dildsnaps er nem at lave

»Snaps med dild og dildfrø er en klassiker ved frokostbordet, og den er ret enkel at lave,« fortæller Simon Kristensen, der er manden bag de mange hjemmelavede kryddersnapse hos restaurant Told & Snaps i Nyhavn. Han har hjulpet Samvirke med opskrifter på kryddersnaps, du selv kan lave.

Simon Kristensen er restaurantchef og erklæret snapse-elsker med snesevis af hjemmelavede snapse på cv’et.

Opskrift på kryddersnaps med dild og dildfrø

Tid: 2-3 uger

Det skal du bruge:

  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 spsk. dildfrø
  • 1 flaske klar snaps eller vodka

Sådan gør du:

Knus dildfrø. Hak eller kram dild. Put begge ingredienser i et patentglas og fyld op med snaps/vodka. Lad det trække i 2-3 uger og filtrer gennem et rent klæde eller kaffefilter.

Snapsen bliver rundere i smagen, hvis den får lov at hvile efterfølgende, men den kan sagtens drikkes umiddelbart efter filtrering.