VegetarVegetar / Se hele temaet

Se en ko blive slagtet på Århus Slagtehus

Af Fie Kruse og Krisztina Smajda | 26. maj 2011
Hver uge bliver 1600 kreaturer slagtet på Århus Slagtehus. 60 medarbejdere slagter, parterer og udskærer dagligt 320 køer. Se, hvordan en ko slagtes og parteres på 45 minutter.

Kommentarer til TV-klippet

Pludselig ej mere lyst til kød!!!!

Hvor er det dog en ubehagelig måde for dyrene at ende sine dage.
Den meget utålmodige mand der læsser dyrene af banker skovlen ned i dyret for at få den til at gå ud.
Herefter kan man se et dyr der stadig spjætter med den ene ben (det andet er lænket) og dyret få så skåret i halsen. Desværre en meget menneskelig måde at behandle dyr, men fy for søren!!!! Det giver stof til eftertanke og man får da lyst til alt andet end bøf efter at have set klippet!!!

- Anonym - 8. jun 2011 08:57

Sådan er det...

Ja, sådan ser virkeligheden nu engang ud. Efter boltpistolen mærker den ikke mere, så det er langt mere humant end førhen.
Sådan en film burde være et led i opdragelsen af børn og unge. De skal vide, at oksekød ikke er noget der gror i køledisken, men noget som kompetente og dygtige slagtere forarbejder ud fra et levende dyr.
Nyd kødet og sæt pris på muligheden for at vi har noget at spise.

Over and out.

- Anonym - 8. jun 2011 09:51

Virkeligheden

Fuldstændig enig med foregående kommentator; men jeg er også født på landet i 1925, så jeg var ikke uforberedt.
Det vil nok kunne virke meget voldsomt på mange mennesker - også voksne, som aldrig har stiftet bekendtskab med den del af virkelighedens verden.
Med venlig hilsen fra B. J.

- Anonym Børge Jakobsen - 8. jun 2011 10:43

Hold nu op

Ja det ser voldsomt ud og hvad så? Drivhusene der skal dyrke alle jeres grøntsager udleder også voldsomme mængder CO2 og ændrer klimaet så de stakkels ulande får det varmere. Mange af jeres frugter og grøntsager er garanteret plukket af udsultede, fattige og stakkels arbejderbørn der selv går sultne i seng. Stopper det jer fra at spise grøntsager?
Det er ikke et angreb, bare en konstatering...

Lad nu være med at være så miljøskadede og hævngerrige over at i græd da Bambis mor blev skudt og da Mufasa blev kastet i afgrunden (og faktisk trampet ned af nogle herbivorer :O ! )

- Anonym - 9. jun 2011 08:11

Halvvegetar

For 11 år siden besluttede jeg ikke at spise grise - og oksekød.
Jeg spiser lidt fisk og kylling og æg, men er ellers "vegetar"
Og jeg har det fint med det.
Spis mindre kød,køb kød fra dyr der har haft et godt liv, og nyd det mere.
Man kan godt smage forskel.
Til jul spiste jeg en and, der havde haft et godt liv på en gård. Den var fantastisk.
Selv om vi mennesker skal have noget at spise, kan vi godt tænke lidt over, at det er liv vi tager og have lidt respekt for dyrene.

- Anonym - 9. jun 2011 22:56

slagtning video

ikke særlig kønt men humant

- AnonymHenning Reinbach - 10. jun 2011 13:45

Slagtning smag lige på ordet

Jeg blev veganer for et par år siden fordi jeg ikke længere kunne forsvare det at spise kød og udsætte levende væsner for dette. Man skal da virkelig være følelses kold for at ville sætte tænderne i kød der stammer fra et dyr slået ihjel i angst og smerte. Spørg jer selv om I ville have lyst til at skulle det samme som dyrene?

Nej ikke særlig kønt ej heller tæt på humant. Næ da gud skabte mennesket glemte han at gøre det menneskeligt

- Allan - 14. jun 2011 13:03

Slagtning

Det der slår mig mest er øjeblikket inden boltpistolen - er det virkelig ikke muligt at stresse dyret mindre, så det ikke vender det hvide ud af øjnene inden det skydes? Synes den del kunne gøres langt mere humant og da kød ikke bliver taget af menuen foreløbig, så må vi vel kunne ændre på den procedure, så dyret ender sine dage med nogenlunde værdighed??!

- Anne Hansen - 20. jun 2011 17:25

Tja

Hvordan slår man humant ihjel? Mord er mord lige meget hvad man kalder det. Man burde hellere stille sig selv spørgsmålet vil jeg være med til at udsætte dyr for dette? Smager kød virkelig godt nok til at retfærdig gøre dette? For mig er svaret nej

- Allan - 25. jun 2011 11:24

Jeg er så enig med det

Jeg er så enig med det førskrevne.. Dyr er levende væsner og er NATUR! Det er unaturligt.. Alle væsner fortjener at leve i naturen og frit være herre over egen krop og liv. Kig her http://www.woodstocksanctuary.org/ ...

- Helle - 31. jul 2011 16:57

Ja klamt er det!

Hvis man går ind på Animas hjemmeside kan man se et slemt klip fra Århus slagtehus hvor køerne går baglæns da de opdager hvad der skal til at ske. En ko har fået benet i klemme imellem jernstængerne. Hvis man stadig finder det ok, så er det bare ikke ok!
Kunne man dog ikke i det mindste have så meget respekt for dyrene, at man kunne afskærme selve slagtningen så de andre dyr ikke kan se det ske. De bakker så tydeligt da de ser en artsfælle blive trukket op i kæder længere fremme, det er der intet humant over!
Og ja så hellere blive vegetar eller vid i det mindste hvor dit kød kommer fra. Kontakt slagterne og spørg ind til det hele, de svarer gerne, det har mig og min mand gjort:-)

- Anne - 22. sep 2011 14:45

sådan er virkeligheden

dyreplageri, tja det vil nogen sikkert mene,ikke jeg jeg har set hvordan man slagter dyr over det meste af verden, og det her er ikke dyre plageri. det værste jeg har set er da halal slagtning, så tænk over at det gør man over det meste af kloden

- lars - 15. okt 2011 16:07

Virkeligheden - ja, men derfor kan man godt gøre det ordentligt

Og jeg vil give tidligere "kommentatorer" ret i, at det ikke er ordentligt at slå dyrene ud af transportvognen. Hvis vi gerne vil spise kød, er det mindste vi kan gøre at behandle vores produktionsdyr ordentligt, indtil vi slår dem ihjel. Og det gælder alle led i produktionen - hos landmanden, på vej til slagtning og på selve slagtehuset. Alt andet er ikke godt nok. Så der er plads til forbedringer på Århus slagtehus.

- anonym - 7. dec 2011 13:16

Man gør faktisk en del for dyrevelfærd på nævnte virksomhed.

Jeg har selv arbejdet på Århus slagtehus i en hel del år og har også et utal af gange udført arbejdet med at bedøve dyrene.
Det er min klare opfattelse at dyrene ikke forsøger at gå baglæns fordi de kan se hvad der sker med deres artsfæller. Nu er køer jo ikke kæledyre der kommer hen og vil klappes når de ser et menneske ( i hvertfald ikke de fleste). Alene det at de kan se når man kommer ud for at hente den næste vil pr automatik få den til at gå baglæns. I erkendelse af dette har man så sat afskærmning op langs hele drivgangen for at dyrene ikke skal kunne se når slagteren kommer ud.
Lidt det samme gør sig gældende når dyret så står i skydefælden med hovedet fikseret ( for at minimere risikoen for at skyde forkert) da vil den helt naturligt forsøge at trække sig tilbage. Også dette er man klar over. Sidst jeg var på besøg var der konkrete planer om at lave et nyt fikserings system. Så man gør faktisk en del for at mindske stress hos dyrene.
At der ind imellem skydes forkert kan aldrig undåges da vi mennesker jo ikke er fejlfrie. Men jeg kan med hånden på hjertet sige at de 2 slagtere der udfører dette stykke arbejde til hverdag er aldeles kompetente til lige netop dette og der er kontrol med om de gør deres arbejde ordentligt = 1 skud pr dyr. Hovederne kommer jo også forbi veterinærkontrollen, der udover fødevare sikkerheden også har ansvar for at kontrollere dette.
Hvad angår at dyret spræller/sitrer efter at være blevet skudt har ikke noget at gøre med om hvorvidt det er i live. Det er simpelthen nerver. Indtil vi fik BSE / Kogalskab indførte man en sonde i skudhullet og videre ned gennem rygmarvskanalen hvilket fik dyrene til at ligge helt stille.
Men eftersom smitten findes i marven på dyrene er dette ikke længere tilladt.
At alle naturens skabninger har lov til at bestemme deres egen skæbne syntes jeg er et lidt for simpelt syn på sagen. Skal vi så også til at gribe ind overfor savannens vilde dyr der æder f. eks. zebraer ? Jeg kan ikke forestille mig at zebraen finder det ok. Eller regnormen der ender på lystfiskerens krog ? Musen der får knækket nakken i en musefælde, man kunne blive ved.
Jeg tror snarere at det har noget at gøre med at vi som mennesker tænker højere om nogle grupper af dyr end om andre. Hunde og andre kæledyr samt heste ligger helt klart i toppen af listen over dyr som vi mennesker syntes skal have "menneskelig" behandling.
Til Lars 2 indlæg oppe vil jeg nævne at det der vises på videon faktisk er hvad halalslagtning går ud på her i landet. I følge dansk lov skal dyrene bedøves uanset hvad den enkelte muslim måtte mene om den sag. Det være sagt så er metoden der vises i videoen godkendt af den muslimske organisation ( kan ikke huske navnet) der stempler/underskriver eksport papirerne.
Hvad angår manden der står dyrene i starten af videon skal det nævnes at han ikke er medarbejder på Århus Slagtehus. Det er en lastbil chauffør der har mistet tålmodigheden, hvilket jo på ingen måde gør det i orden. Jeg er sikker på at det er blevet påtalt efter at enten mester eller dyrlæge har set denne video.
Det blev til en hel masse, men jeg håber ikke at min holdning blev uklar. Jeg mener selvfølgelig også at dyrene skal have det bedste muligt og at der stadig er meget der kan gøres bedre. Min pointe er blot at man faktisk gør en del for det. Århus Slagtehus er i tæt samarbejde med Slagterienes forskningsinstitut om mange af disse ting.

God jul alle sammen

- Anonym - 13. dec 2011 19:03

Meget fint tv-klip

Lige bortset fra den skovl der kommer i vejen i starten af klippet, så er det en rigtig fin lille film. Jeg måtte trække lidt på smilebåndet da slagteren nærmest drømmende kærtegnede kniven med strygestålet ;O)

Den er fuldt ud lige så oplysende som de andre produktionsfilm der er lavet. Jeg tænker på dem hvor man ser hvordan fx Samba laver flødeboller eller Arla laver yoghurt og hælder på kartoner. Det er spændende at se andre arbejdsområder end ens eget - synes jeg!

At fravælge kød pga manglende dyrevelfærd og fordi det er barbarisk og grufuldt at slå dyr ihjel virker lidt overfladisk. De dyr der bliver sat i verden med det formål at mætte os mennesker ville sikkert slet ikke have været her hvis de levede i vild natur.

Høns og fisk spjætter også når de har fået hugget hovedet af - dem er der da mange vegetarer der spiser. Jeg har svært ved at se hvor forskellen er rent etisk. Jeg kan ikke lide smagen af svinekød derfor køber jeg det ikke, men hvis det er det der bliver serveret når jeg er gæst, så spiser jeg det. Jeg kunne ikke drømme om at bede om særbehandling - sålænge det ikke er allergi.

Jeg går meget ind for dyrevelfærd og klimavenlig mad. Jeg spiser mange grønsager og lidt kød. Tilgengæld er det fra en slagter jeg har tillid til. Det er måske lidt dyrere pr kilo - men det mætter også væsentlig bedre så bøffen behøver ikke være kæmpe stor. Det er meget nemt at smage om det er kød fra et "glad" dyr.

- RP - 20. dec 2011 23:30

De stakkels køer lider da....det er tydeligt

Bare det, at køerne stuves sammen i en lastbil og skal afsted.....De har jo set andre køer blive lastet, og aldrig komme tilbage. De kan klart fornemme angsten idet de skal afsted. Når dyr skal "noget" uvant bliver de bange. Det ser man tydeligt, når hunde, katte m.m. skal til dyrlægen. De kan fornemme, det er et sted, der kan ske noget ubehageligt. Der er en lugt, som når man selv skal til læge/tandlæge ( jeg har selv hund, så ved, hvad jeg taler om)

Min Fars fætter i Jylland var slagter, og jeg var ikke specielt glad for når vi var dér på besøg. Men når jeg tænker tilbage, og så sammenligner med slagtning af dyr idag, så var det jo det rene paradis for køer, grise og andre dyr. Køer blev kørt i lastbil fra gårde tæt på. Og de havde stået og græsset til det sidste.... De blev skudt hver og en. En kugle for panden. Ikke boltpistol. Fatter ikke, man tror på, dyrene er helt væk efter et skud med boltpistolen, og at det "kun" er nerver bagefter. Engang skulle en tyr slagtes, og den strittede simpelthen så meget imod, at jeg græd flere dage efter. Den ville simpelthen ikke ud af lastbilen, og det endte med, de måtte skyde den, da den gik amok. Klart!!! Den skulle ud i en slagtergård, med lugt af blod, angst o.s.v. Har man været hos en slagter kan man da lugte sådan noget, selv om menneske. Så det er fint nok, man prøver at bilde sig selv ind, dyrene idag ikke lider.

Ligeledes var en skolekammerats forældre slagtere. De fik også dyrene fra gårde tæt på. Det er så langt ude idag, den måde, vi er styret af en pervers industri for dyrene. Jeg er midt i fyrrene, så jeg har fulgt den meget triste udvikling tæt på.

Ved, det er længe siden debatten om Århus Slagteri kørte, men jeg har desværre store problemer med DK´s industri, som er så egoistisk at det gør ondt. Industriens dyr behandles som var de et møbel, når de skal til slagtning, og imens de er i live behandles flertallet udfra et profit hensyn. Penge. Intet andet er det idag. Ja, kød smager godt......

Men det er da tydeligt for enhver at de køer, der tvinges ind på rad og række er skræmt fra vid og sans. Bare kig på dem. Og at koen forrest kæmper desperat for at komme væk er da fordi den er SKRÆMT. Kan lugte blod, angst, og ja, jeg tror ikke et sekund på, der er noget positivt for dyr, når de slagtes idag. INTET. De har jo bare intet valg p.g.a. os.
Og at nogle modargumenterer med alle de mennesker og børn, der lider kan jeg ikke bruge til noget. Der er utallige indsamlinger konstant, og man aner alligevel ikke, om pengene går til de rigtige. Dyr kan ikke kæmpe imod, når de bare gænges på plads af alle menneskerne, som siger. Ja, men kød smager godt, så jeg lukker øjnene.

Selv er jeg i en process, hvor jeg prøver at undgå kød. Men kæresten er vild med kød, så det kan være et dilemma. Jeg spiser dog aldrig kød, der ikke er mærket Dyrenes Beskyttelse eller økologisk, fritgående ( m.h.t. æg og mælk) Og jeg prøver at brede budskabet, og hjælper til i dyreorganisationer, når jeg kan, både aktivt og økonomisk.

Det skræmmer mig også med pelsindustrien. Og at en person som Hella Joof siger: Uden pels eksisterede der ikke mennesker i det kolde nord. Og at Jokeren, Iben Hjejle m.fl. stiller op for Copenhagen Fur, når de lige mangler lidt penge. Det er korrekt at før i tiden måtte man have en pels at lune sig i. Men da var det for overlevelsens skyld.

Idag kan vi sagtens overleve uden pels fra dyr, der lider forfærdeligt, og uden at "kød" at komme fra dyr, der lider fra fødsel til død.

Dejligt, der findes undtagelser, som eksempelvis Dyrevennen, der blev kåret af Dyrenes Beskyttelse i år 2011. Her kan man tale om Dyrevelfærd, og at tænke på at dyret endda kender bilen, de køres til slagtning i. Det gør mig glad, der endnu eksisterer disse forhold - desværre for få steder - men jeg vil gøre alt for at støtte de rigtige dyreelskere.
http://www.aaretsdyreven.dk/Afstemning-201/&person_id=13

- Anonym - 12. jan 2012 14:48

Århus Slagtehus

Det er en lidt følelesesmæssig sag. Det man ser i klippet viser kreaturer der ankommer til slagtehuset med henblik på at det skal slagtes!!! De love og regler samt procedurer som SKAL overholdes ved aflæsning samt bedøvelse tror jeg sådan set er ganske udemærket.
Vi exporterer kød i tonsvis, det er en del af vor lands økonomi og historisk set har vi i danmark slagtet dyr ALTID, vi tager dog hensyn til at dyret ikke lider større smerte end der minimum er forbundet med en aflivning.
Jødisk og muslimsk Halalslagtning er straks en hel anden sag. Der gennes dyret ind i en såkaldt "Kastemaskine" dyret bliver via denne kastemaskine lagt ned!! Derefter uden bedøvelse skærer man halspulsåren over. Men da kreaturer har en blodåre i nakkeregionen dør dyret først ved blodtabet, man har set dyr som har været ved bevidsthed i fire-fem minutter efter at halsen er skåret. På Århus slagtehus bedøves dyret inden man skærer halsen over.
Så dyrplageri er snak som mennesker der aldrig selv har foretaget en aflivning, debatten bliver meget let hysterisk og helt forvrænget af hvad der reeelt foregår.-
Det er sygt når man taler om kreatur o.lign som kæledyr og endnu værre at man sidestiller dem med mennesket, det er noget pjat...
Jeg har selv deltaget i mange aflivninger, ingen "sadistisk" slagter ønsker at påfører dyret større lidelse, men omvendt skal vi leve af det og have kød på bordet.
At man socialt kan tale om at indfører kødløse dage i måneden mener jeg er helt fint!!! Da vi mennesker idag spiser meget kød også mere end nødvendigt.
Til alle som har set linket fra Århus Slagtehus. Tænk historisk, se hvor langt man tekniskset er kommet for at fremme en hurtig og god aflivning. Ros til de slagtere som dagligt udfører dette meget hårde arbejde således at familien danmark kan få oksekød på menuen.
De som knokler dagligt for dette fortjener ros.
Det er ikke fair at tilsvine denne branche, som hviler på stolte faglige traditioner.
Jeg kender ganske udemærket Århus slagtehus og mange af de ansatte, men det er fustrerende for dem at læse om det følelses-porno der bliver skrevet om dem og deres arbejde. Tænk hellere på at mange skolebørn IKKE kender til bøffens vej til spisebordet, det er langt et større problem på sigt.
Børn er grusomt opdragede idag, fra de fødes bliver de opdraget i at være stjerne egoister og dette fortsætter til de dør i og måske af deres egoistiske adfærd.....
Men lad os endelig hellere bruge kræfter på at tale om dyret som i slagte øjemed skal dø. Jeg ville hellere bruge tiden på at opdrage børnene i social-omgang og stoppe deres krævementalitet.
Hav alle et godt forår med Lammekøllen på bordet samt en god flaske vin... Henrik Århus

- Henrik Århus - 16. mar 2012 14:52

Henrik Århus

Lad det være lysende klart. Jeg har boet i hele min barndom ved siden af Århus Slagtehus, jeg har set den udvikling som er sket fra 1981- til dagsdato, jeg er 42 År idag. Og ja videoen kan virke lidt voldsom for dem som aldrig i sit liv har haft med landbrug eller slagteri i sit liv.
Men da jeg var barn 11-14 år gammel, ja der var det et kvægtorv, dyr blev handlet og skiftede ejere.
Slagtehuset var en del af byens erhvervsliv.
Den del som var kvægtorv er jo idag kørt via internettet, så slagtehuset er det som tilbagestår fra den tid, det er en virksomhed der er over 100 år gammel-
Men i de år som jeg har set slagtehuset er der arbejdet meget for at nedsætte stress og lugtgener fra dyrene.
Men man kan aldrig helt fjerne stess og dyrenes reaktion, de er levende dyr og reagerer på de sanser som de har, og den følelsesmæssige del kan jeg ikke indgå i!! For så skulle man stoppe med at spise kød, og give en løve mundkurv på, det giver ingen mening absolut ikke. Vi mennesker skal lærer at leve med naturens gang dog med undtagelse af hvis vi med overlæg mishandler dyrene en time før slagtning, der ville jeg gå med i en saglig debat om omgående at stoppe dette. Men hvis vi sammenligner Århus slagtehus med et Halal slagteri i Istanbul, så ville Anima og andre dyreværnsfolk have noget at tale om. Herhjemme er vores slagtehuse i førsteklasses rang, og vi tænker også på miljøet, alt blod bliver suget op og genanvendt.. Vi er på forkant også dér. Jeg kender til Århus Slagtehus igennem 31 År og har ros for den udvikling som der er sket på netop den virksomhed. Jeg vil i samme øjemed rose den video som er lavet.
Børn ville have godt af at se hvor kødet stammer fra, at Mc-Donalds ikke er en bøf men en virksomhed der skal tjene penge..
Det er vigtigt at huske på, og husk samtidig at der dør en menneske i Afrika af sult konstant. Vi burde skamme os at debatterer så lavtstående et emne som jeg kalder følelses-porno..
Hilsen Århus
Henrik Århus

- Henrik Århus - 16. mar 2012 15:33

Mad

Jeg bliver helt sulten.

- Hr. Gram - 22. apr 2012 19:36

Slagterier og dyr i industrien

http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/article1702276.ece

Der er desværre mange eksempler på, at "vores fantastiske" slagtemetode med bolt bedøvelse ikke virker. Køerne kommer jo også ind i en slem boks på Århus Slagteri, og kæmper imens der forsøges at blive ramt korrekt med bolt pistolen. Vi hører jo absolut kun om de færreste forbier. Dyrenes Beskyttelse følger med i procent delen, og tallene af forbiere er steget indenfor det sidste år. Både på kalve og køer. Altså på de, der ikke er ordentligt døde, når der skæres i dem. Det er IKKE okay. Jeg synes også, børn skal lære, hvor kødet kommer fra. Og at der spises kød er okay. Men udviklingen er IKKE gået den rette vej. Idag produceres dyr for ren profit. Og der er intet smukt i noget af det. I gamle dage var det vigtigt for slagteren, at kødet smagte godt, og han lavede selv bøf, blodpølse o.s.v. udaf dyret. Og det smagte langt bedre end idag, hvor alt går op i penge. Ja, der kan nævnes værre eksempler på slagtning, men det gør da ikke vores slagtning mere okay. Dyr lider for meget i Danmark, og mange kasseres som det rene affald, fordi der er tale om masse produktion, og ikke kvalitet. Det er de allerfærreste, der tænker på dyrets velfærd, og at smagen hænger sammen med dette.
Ja, børn sulter rundt omkring i verden. Men der samles også ind til børn og katastrofer konstant. Og i sidste ende hænger det hele jo sammen. Den måde, industrien kører på idag, ødelægger miljøet, o.s.v., o.s.v. Man skal tænke hele vejen rundt. Og vi kasserer kød, selvom børn sulter....
Jeg er ikke vegetar, men jeg tager stor afstand for industrien af dyr i Danmark. Og som jeg nævnte tidligere har jeg været på utallige slagterier, og har også fået aflivet egne dyr.... Så jeg synes, jeg ved, hvad jeg taler om. Trist udvikling.

- Anonym - 14. maj 2012 22:17

Ikke korrekt aflivede køer/kalve i procenter. Det er IKKE okay

http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/nyheder/ny-kontrol-danske-dyr-aflives-i...
”Problemerne opstår, når man ikke skærer halspulsårerne over. Boltpistolen i sig selv slår ikke nødvendigvis dyret ihjel, det gør det blot bevidstløst. Så hvis man ikke skærer halsen over på dyret, så kan det vågne igen. Og det er bestemt ikke ønskværdigt, for dyret vil typisk have hul i hovedet, og hjernen kan være delvist ødelagt. Der er altså ingen tvivl om, at dyret både føler angst og smerte, hvis det vågner igen,” siger Pernille Fraas Johnsen.

Dyrenes Beskyttelse foreslår derfor, at man må stramme kontrollen af aflivningerne, og at tilfælde, hvor dyr ikke er aflivet korrekt, skal have økonomiske konsekvenser.

”Der har været så meget fokus på emnet, så der er ikke nogen undskyldning for stadig ikke at have styr på aflivningen. Vi hører eksempler på, at der blandt døde dyr pludselig er nogle, der rejser sig op og stavrer rundt, fordi de ikke er aflivet korrekt. Det er bare ikke i orden. Hvis oplysning og undervisning ikke virker, så ser vi en øget kontrol som en udvej for at sikre, at dyrene ikke skal lide,” siger Pernille Fraas Johnsen.

- Anonym - 14. maj 2012 22:24

Boltpistol

Jeg holder helt med dem som kræver bedre kontrol med selve aflivningen. Mht. om boltpistol er humant, så fik jeg selv aflivet min hest, som blev akut syg, med bolt pistol, da alternativet var giftsprøjte. Det blev en god og hurtig aflivning af min elskede hest.
Efter boltpistolen er det helt normalt at dyret "spjætter" - det har intet med liv at gøre - kun nerver/muskler som trækker sig sammen. (jf. eksemplet med hønen i et tidligere indlæg)
Anvendt korrekt, er boltpistol en hurtig og smertefri aflivningsmetode.
Jeg mener der var en som foreslog at man skød dyrene istedet for, da dette skulle være mere sikkert. Jeg kan så fortælle om skrækscenarier hvor dyr er blevet aflivet på denne måde, OG hvor der er ramt forkert. Fejl sker desværre indimellem, og det er RIGTIG SØRGERLIGT OG SYND FOR DYRENE, men eftersom det er mennesker der står for aflivning, så kan det ikke være anderledes.
Denne film er helt klart sund for alle der spiser kød, og som åbenbart tror at dyrene bare dør af sig selv... (jaja det var ironisk)
Til jer som er "hellige" og "kun spiser fjerkræ og fisk"...hvordan tror I at kyllinger bliver behandlet og aflivet/slagtet? Og hvad med fisk - de fanges i store net, og ligger og lider indtil de dør af "vandmangel" Næh, det er ikke spor bedre! (for øvrigt ser jeg en del misforståelser om at "mange vegetarer spiser fisk og fjerkræ" En vegetar spiser intet kød! Så er man IKKE vegetar) De er om muligt endnu mere stressede end køerne på filmen. Som slagteri medarbejderen skrev, så er køer frygtsomme af natur (da de er byttedyr) og derfor vil de altid reagere ved at forsøge at trække sig tilbage. DERMED IKKE VÆRE SAGT AT MAN IKKE SKAL BEHANDLE DEM ORDENTLIGT!!! På det punkt er nærmest alle skribenter herinde enige. Man må ikke slå, sparke osv dyrene. Det er der det virkelige dyrplageri finder sted. Og så skulle nogen af de forargede også lige tage og tjekke forholdene på de gårde hvor dyrene fødes op. Der er mange landmænd som kunne fortjene nogen grundige slag for deres manglende respekt for dyrene!
Næh, hvis man gerne vil spise kød, så vælg - som andre skriver - nærproduceret, på gårde hvor I selv undersøger forholdene, eller økologisk, hvor dyrene i det mindste har haft et nogenlunde dyreliv.
Ja - tråden er gammel, og måske er der ingen som ser dette, men jeg skulle lige af med min mening. Fortsat god appetit!

- Anonym - 24. okt 2012 11:10

That's life..

Man kan ikke stole på nogen der ikke spiser kød..!!

Ved godt at det er en gammel tråd, men altså det er nu engang sådan det er, kan ikke se hvor det ikke er humant henne.. Man kan da også bare skære halsen over, det er da endnu mindre humant.. Men alle jer veganer og vegetar, tænk lige over det engang, i synes det er synd for dyret, men nogen af jer spiser jo smør, drikker mælk, spiser æg og visse andre produkter fra dyr.. Så stop da også med det, for det er da også synd for dyrene..
Men så kan man vende den om og sige så skal i kun spise økologisk og ting der ikke er blevet dyrket med gøgnig fra dyr..
JEG ELSKER EN GOD BØF, så tænkter jeg sgu ikke så meget på hvordan den ko er blevet slagtet, så kan man jo blive paronoid..
Husk på, mennesket har jagtet hele livet, levet af dyr, slået ihjel for at overleve.. Så kan ikke se hvor problemet er..

Mums, nu er der bøf..!! ;)

- Linn - 14. nov 2012 17:58

That´s life?

Linn, en veganer spiser hverken smør, æg eller drikker mælk. Hele pointen ved at være veganer er, at man ikke spiser animalske produkter overhovedet. Sæt dig lige ind i det, inden du provokerer.
Og hvor tit jæger du selv? Nedlægger du din lækre bøf, inden du tilbereder den og sætter tænderne i den? Eller køber du den som langt de fleste andre i supermarkedet uden at tænke en eneste tanke om, hvor den mon kommer fra, hvordan den har levet, og hvad den har spist? Synes du ikke, der er forskel på at holde dyr indespærret hele deres liv og betragte dem som industrielle produkter og at fange et vildt dyr, der har fået lov at leve frit i naturen (og faktisk spise det, dyret naturligt er skabt til og ikke blot majs!).
Jeg håber, du i fremtiden vil tænke lidt længere end til din egen næsetip. Mennesker er udstyret med samvittighed, og det er synd og skam at så mange forbrugere (inkl. dig fornemmer jeg) ikke er i kontakt med denne.

- Maria - 20. nov 2012 20:44

dyreslagtning/kødspisning

TIL ORIENTERING TIL ALLE I UVIDENDE-!
Den universelle lovmæssighed kaldet karmaloven,- loven om konsekvens -årsag og virkningsloven, retfærdighedsloven, - sikrer netop retfærdighed, således at det man gør mod andre levende væsener, kommer retur til en selv som en boomerang, før eller siden.
Både det gode man gør og det dårlige man gør.
Det er ikke til at undgå - JORDEN ER RUND! Alt kommer tilbage til sin afsender før eller siden.

Alt hvad man gør af fortræd mod et andet levende væsen, vil blive gjort mod een selv. Det gælder også hvad man byder dyrene, planterne, jorden. Naturen kræver balance i sagerne. Den fortræd man har gjort, kommer man selv til at udligne. Kun ved sig selv bliver man ren.

Enhver får selv det man gør mod sin næste, og gennem næsten får man det tilbage.
Man kommer kun ud for lidelser, man selv har påført andre.

Det betaler sig at tænke sig om FØR, det er for sent EFTER.
Det du gør er det du selv får. Som JESUS sagde det: Enhver høster
hvad man selv har sået. Ingen er hævet over loven: HØST AF EGNE KORN.

Bliv vidende om de universelle lovmæssigheder, hvis du selv vil undgå lidelse. Det betaler sig.

Glædelig jul 2012. Evi Lindgren.

- Evi Lindgren - 16. dec 2012 00:25

halal

Langt mere humant end halal-slagtning i f.eks UK eller Spanien: http://www.facebook.com/photo.php?v=212494558895758

- steen bondo - 2. mar 2013 19:59

slagtning

I må meget undskylde men de kommentar om dyr væld færd mig her og der hvis i bare vil huske dem når i står ved køledisken, men når de fleste dansker står og kigger på det kød der ligger der så er de fløjtene ligeglade med hvilket land det kommer fra og dyrets sidste tid er også ligegyldigt for lige der er det prisen der bestemmer og lad nu værre med og skrive at det ikke passer der er masser af undersøgelser der viser det er sådan, når i står i et supermarked åg køber oksekød er der meget stos sandsynlighed får at det i køber er halal slagtet men der stilles ingen spørgsmål om hvor meget dyret har lidt, og som slagter må jeg konstatere at slagtning af folks dyr og måden de bliver slagtet på er bestemt af hvad de får for dyret bla heste køres meget langt og så siger ejerne vi fik 200 kr mere og så ved de ikke hvad der sker med de dyr.
så prøv og søg noget om halal slagtninger og om hvordan de slagter i de lande hvor i køber kød fra så vil i vide at denne metode er langt den mest humane og dermed siger jeg ikke at vi ikke kan gøre det bedre men du er med til og bestemme når du står ved køledisken.
ps er ikke ansat i århus og har aldrig været.

- Robert Pryds - 11. jan 2014 15:24

Noget om at dræbe dyr

Jeg har selv overværet mange får blive slagtet. Det foregår i min fars garage, som til efteråret bliver indrettet som "slagtehus", med slagteborde og rindende vand. I forhold til det jeg så i videoen, er det meget primitivt. Men dyret skal dræbes. Den helt store forskel er, at i min fars garage er ingen penge involverede. Dyret er behandlet som et levende væsen - fra fødsel til død - derimellem har det levet et typisk fåreliv, hvor det har græsset i naturen. Kødet, hovedet, indmaden og blodet er derefter mad til familien.

I min fars garage er det lidt 50/50, om fåret bliver dræbt med et skud i panden, eller det bliver "halal" slagtet (ikke af religiøse årsager). Begge dele foregår med at fåret bliver løftet op på et bord, hvor en person holder det stille. En anden person dræber fåret. Hvis det bliver skudt, bliver pulsåren derefter omgående skåret over, og blodet løber ned i en spand. Ofte dropper man skudet, og dræber fåret med en kniv i pulsåren, hvorefter det bløder ud. Hvilken metode bliver anvendt, kommer an på hvem der dræber - de har sine præferencer.
Jeg har set får dø på begge måder, og hånden på hjertet - der er minimal forskel. Man kan se på fårets øjne, når det bliver bevidstløst, og med "halal"slagtningen tager det max. 2 sek.
Kødet og især indvoldene er dog af højere kvalitet, hvis dyret døde af knivstik i pulsåren.

Selve slagtningsmetoden er ikke det der bekymrer mig. Misforstå mig ikke, dyret skal ikke lide, men jeg tænker mere på det liv, som dyret har levet. For mig virker det som om at industrielle Danmark, kun opdrætter dyr for penge - de er bare et produkt. Man glemmer at de er levende væsener.

Jeg spiser selv kød - helst fårekød fra min fars garage - men jeg bliver også fristet af supermarkedets lækre tornedos, og falder indimellem for fristelsen... Jeg foresøger dog at mindske mit kødforbrug - i hvertfald kød fra kølediskene, og spiser istedet mere fisk og grøntsager, og kan godt li' meatless monday.

Jeg vil gerne købe mindre kød, men da jeg køber, skal det være af god kvalitet. Kød skal ikke bare være noget, som gør mig mæt - det kan jeg sagtens klare med havregrød - men det skal være noget særligt - f.x. når jeg og kæresten sætter os til bordet fredag aften, at spise tornedos med hjemmelavede flødekartofler, rødvinsauce og en god flaske rødvin til.

- .. - 30. jan 2014 04:12

Sygt

Hvor er det en syg verden vi lever i, hvor nogle desperat forsøger at glatte ud og finde på undskyldninger for hvorfor systematisk drab/mord er i orden.

Vågn nu op!

Og helt ærligt hvad er humant mord? Er det når det foregår på en måde som man også ville kunne godtage på mennesker?

- Simon Emil - 22. jul 2016 16:11

Kommenter TV-klippet

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.