SaltSalt / Se hele temaet

10 Tips: Sådan undgår du salt i din mad

Styr indkøbskurven uden om de værste saltsyndere, erstat de salte snacks med sunde snacks og hold igen med saltet ved bordet.
Af Inger Abildgaard | Foto: Colourbox | 22. februar 2012
træske med kryddersalt
Brug kryddersalt i stedet for rent salt. Kryddersalt indeholder mindre natrium per gram end almindeligt salt

1.    Spis mindre af kødpålæg, vælg hellere æg, avocado eller frikadelle fra i går til dit pålæg.

2.    Undgå  salte snacks, spis hellere knækbrød, ristet rugbrød og sunde snacks som grøntsagsstave.

3.    Undgå færdige supper og saucer.

4.    Brug mindre salt i madlavningen, smag altid på maden og gem saltet til sidst.

5.    Kig efter nøglehulsmærkningen, der sætter en grænse for hvor meget salt, der må være i produktet.

6.    Undgå færdige krydderblandinger, der kan indeholde meget salt, brug hellere rene krydderier og friske krydderurter.

7.    Sæt smag på maden med hvidløg, ingefær, chili, citron, lime, frugteddike og rød- eller hvidvin, så savner du ikke saltet så meget.

8.    Erstat dit almindelige salt med urtesalt, som indeholder en mindre mængde natrium end rent salt.

9.    Smag på din mad, inden du putter salt på og hold igen med det salte drys, når du kan.

10.   Køb hel torskerogn i stedet for torskerogn på dåse.

Mere om Pålæg

Kommentarer til tippet

konkurrencen vedr. SALT

Salt giver god smag til de fleste grønsager og til kød.

Men mange grønsager indeholder naturlige salte, så smag altid på maden før du drysser ekstra salt på.

Salt bruges også til konservering af kød/flæsk. Derfor skal kødet / -udvandes godt før brug.

Til rengøring af blomstervaser - hvor der kan værer kalkrender, er denne blanding et god: Et par teske-fulde salt, sulfo og ufarvet eddike, så bliver vasen helt ren.

- Anonym - 4. mar 2012 03:07

Salt konkurrence

Salt er uundværlig - vi har brug for salt - men det er sundhedsfarligt at få for meget salt i kroppen.
Derfor skal salt bruges med let hånd, vi skal huske at der er salt naturligt i mange grøntsager. -

- Nanna Henningsen - 4. mar 2012 03:12

Salt

Jeg bruger meget lidt salt i/på min mad. I øvrigt bruger jeg SELTIN, som hovedsaglig består af kalium clorid fremfor matrioum clorid.

- lis bergsler Anonym - 7. mar 2012 10:36

salt i maden

I skriver at man skal tilsætte salt kort før tilberedning, fordi smagen bliver mere salt jo længere maden koger.

Hvorfor kan man ikke tilsætte lidt salt fra begyndelsen? Så behøver man ikke at bruge så meget salt.

- Vibe - 28. mar 2012 18:02

Salt i maden indenfor catering

Jeg arbejder indenfor catering, i et firma i København, hvor vi laver tapas, julefrokoster osv.

Vi har for nyligt lavet nogle målinger som viser at vi bruger 34 % mindre salt i den mad vi sender ud som catering her i København, end vi gjorde for bare 2 år, så der sker altså nogle ændringer i branchen.

http://madministeriet.dk/

- Anonym - 22. maj 2012 10:25

Mht. Catering

'Anonym' skrev, at der er foretaget store ændringer i catering-branchen. Som indehaver af http://dansk-catering.dk kan jeg støtte op om den udtalelse.

Desuden er det 10 rigtig gode råd. Særligt 9'eren er jo egentlig elementær, men noget rigtig mange mennesker burde tænke over. Det er både godt for helbredet at smage først, men samtidig er det også en mindre fornærmelse af kokken at 'salte før man smager'.

- Kristoffer Føns - 5. sep 2012 17:51

for meget salt i pølser

jeg har flere gange forsøgt at købe røde pølser,men der er for meget salt i dem, hvorfor kan man ikke købe nogen mage til,som dem man køber i pølsevognene. da det er usundt med for meget salt.forstår jig ikke de kommer så mege salt i mvh. ka

- knud almfeldt - 24. sep 2012 00:27

salt.

det er ikke saltet der er problemet, vi behøver salt, formegentlig en ting fra dengang, for flere dage siden,vi kom op fra havet, men der bruges alt for meget alt, vi behøver 4mg, salt pr. dag, kroppe hol der selv styr på forbruget og vi sveder overskuddet ud, ved sved og via urinen, man kan mærke på sine muskler om man har for lidt salt, de bliver ømme, men vi sier fr meget salt, det er det der er usundt.

- john andese - 24. aug 2014 16:01

Kommenter tippet

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Sundhed/Tema

Temaet  Salt