8 ting du kan bruge radiser til

Radisen, den lille sprøde sennepsbombe, er en forårs- og sommerklassiker. Prøv de gode gamle radise-travere og et par nye. Husk at radiserne holder sig bedst, hvis du nipper toppen af dem, skyller dem og opbevarer dem på køl i en plasticpose.
Af Inger Abildgaard | Foto: Colourbox | 9. juni 2012
radiser
Har du prøvet radiser i skiver med tørret pølse og olivenolie?

Rugbrød og rygeost

Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør et stykke godt rugbrød md rygeost og læg skiver af radiser på toppen.

Røget makrel

Røget makrel med radiser og nye kartofler er godt. Prøv også med røget sild og en rå æggeblomme.

Koldt smør

Nyd radiserne hele med lidt koldt smør og et drys havsalt. Det er radiser næsten naturel.

Ost

Spis radiser til ost. I skiver eller hele til stærk eller mild ost. En rigtig radiseklassiker.

På fransk med olivenolie

Spis radiseskiver på fransk med skiver af tørret pølse og et par dryp olivenolie.

Engelsk sandwich

Smør en engelsk radisesandwich med smøreost og radiser. Skær radiserne tyndt, brug rivejernet eller en grøntsagsskræller.

Farveorgie

Bland konfettisalat af en håndfuld radiser, der er revet eller skåret tyndt, en revet eller mandolinskivet gulerod, en stilk bladselleri, der er revet eller skåret i tynde skiver og vend dem alle med olie og eddike. Læg salaten på en bund af romainesalatblade.

Til huden

Radiser i skiver siges at have en rensende og helende virkning på bumser og filipenser.