ResterRester / Se hele temaet

Læsernes råd - det kan du bruge pastarester til

Pasta er blandt de madrester, som vi har sværest med at få brugt. Vi doserer ofte pastaen sådan lidt på slump og er knap så gode til at få resterne genbrugt. Fortæl os her, hvad du genbruger dine pastarester til.
Af Fie Kruse | Foto: Jakob Carlsen | 29. december 2011
Resten af pastaskruerne kan blive til macaroni & cheese

Vi vil gerne høre, hvordan du kommer pastaresterne til livs på en lækker vis. Giv os dine bedste råd til genbrug af pastarester her.

Kommer du pastaskruerne i en tomatsuppe, eller drysser du penne i din grønne salat? Fortæl, fortæl i kommentarfeltet nedenfor og vær med til at reducere madspildet.

Mere om Madspild

Kommentarer til artiklen

Stegt som omelet og andet

Sjovt nok så synes jeg faktisk at pasta rester er noget af det letteste at bruge, da det er så tilstrækkeligt smagsneutralt at det kan proppes i nærmest alt.

Vi bruger det f.eks. som:
- fyld i en æggekage/omelet
- vendt med en kødsauce eller lignende, gratineret med ost i ovn (ala lasagnette).
- stegt hårdt af i wokken (gerne så det begynder at blive lidt sprødt) sammen med f.eks. kylling, peberfrugt, chili og lignende.
- som fyld i Mac n'cheese
- Som en kold pastasalat med tun, ærter, finthakket forårsløg og evt. en creme freis dressing.

og sådan kunne man blive ved.

- Kim Schulz - 29. dec 2011 12:15

Pasta leftovers

Ja pasta er nok noget af det jeg ALTID får kogt for meget af...enten kommer jeg resterne i en grov salat til frokost dagen efter. Eller osgå gratinerer jeg dem sammen med stegte svampe, løg, evt ærter i en slags mornaysauce. Eller i et fad med løg, en god tomatsauce, drysset med parmesan og topper evt med sprøde bacontern.

Mvh lacucinanada.com

- Nada Cay - 29. dec 2011 12:16

Pastasalat i madpakken

Det kan lyde banalt, men jeg bruger ofte pastaresterne til at lave en lækker pastasalat. Det er nemt at lave og praktisk at have med i skole eller på arbejde. Der kan laves mange gode variationer, alt efter hvad man har liggende i køleskabsskufferne ;-)

- Mathiasen - 29. dec 2011 12:19

Nem pastagratin

Riv 2-3 gulerødder groft, hak 1 løg i tern.
Løgene steges klare i fedtstof, de revne gulerødder tilsættes, og de varmes igennem. Hældes i et ildfast fad. Herefter kommes skinke i tern eller evt. kødrester. Pasta tilsættes.
3 - 4 æg piskes sammen med 4 - 5 dl mælk, tilsæt salt og peber og hæld over. Bages i ovn ved 200 grader - ca 45 min ( til æggemassen er stivnet ) Server med kavli flatbrød til. Velbekomme :-)))

- Anonym - 29. dec 2011 12:21

Pastarester

Jeg blander evt forårsløg eller porrer i og skinkestrimler, moyarsov og madlavningsfløde og drysser med revet ost og så i ovnen.

- Susanne stofsky Balle - 29. dec 2011 12:21

pastarester..

kommes i smurt ildfast fad... en god "oksekødsovs" hæles over .. øverst reven ost til gratinering.
i ovn ca. 200 grader til osten er smeltet
serveres med råkost

- ellen jakobsen - 29. dec 2011 12:32

pastarester

ganske enkelt; ungerne elsker at stege dem på panden i lidt smør, evt med nogle kødrester; en frikadelle eller lign.

- tove kappel - 29. dec 2011 13:15

Pasta skal steges eller i fuglekvidder

Jeg steger lidt bacon, kommer lidt grønt i (ærter, gulerødder eller andet) og vender pastaen i. Småsteger til det er varmt nok.

ELLER også

Laver jeg fuglekvidder af bacon, pålægsrester, løg, hvidløg, mayonnaise, creme fraiche og pasta. Det helle hakkes i hakkeren på den fine skive en gang.

MVH
Jan - amatørgourmet

- Jan E. Sørense - 29. dec 2011 13:23

pastarester

Jeg synes heller ikke, det er svært at anvende pastarester. Jeg gør ligesom andre her på siden: putter dem i kødsovsen og varmer det hele op eller gratinerer, blander det sammen med en god pestosovs, putter det i en salat eller gratinerer dem med grøntsager og evt. lidt skinke eller bacon.

- Riborg Dæhnert - 29. dec 2011 14:37

pasta længe leve !

Ja, pasta er da noget af det nemmeste at bruge dagen der på - pisk nogle æg sammen og pastaen i med lidt kryderier og så lav pasta-pandekager som er knasende lækre og kan også få lidt ost på toppen - godt vi danskere er blevet mere bevidste om ikke at smide mad ud !

- Nadja Tollet - 29. dec 2011 14:54

Opvarmning af pasta

Pasta går godt i spænd med alle former for rå, kogte, stegte, bagte eller marinerede grøntsager, så jeg smider meget sjældent pasta ud. Som regel bliver det dog bare genopvarmet i mikrobølgeovnen - det kan man sagtens.
Til gengæld kunne jeg tænke mig at vide, hvor mange gram ukogt pasta, man bør beregne pr. person?

- Anja Haastrup - 29. dec 2011 18:21

Pasta rester

Jeg laver ind i mellem en reste tærte hvor pasta lægges i bunden af et ildfastfad over pastaen kan man lægge andre rester af kød og grøntsager i små stykker over det hele hældes en æggestand - som man kan krydre efter smag. Dette kan garneres med ost. Bages i ovenen i ca 45 min og spises varm eller kan tages med kold til frokost.

- Ulla Svendsen - 30. dec 2011 05:18

Pastafad

En rest pasta fordeles i et ildfast fad.
En rest kød i tern drysses ud over - alt kan stort set bruges, også pålæg.
Familiens favorit grøntsager i tern/skiver/strimler drysses over.
Krydder med salt, peber og diverse krydderier efter smag.
Et par æg blandes med et par dl mælk og hældes ud over.
En dåse hakkede tomater hældes ud over.
Sættes i ovnen på 175 i ca 30 minutter.

Server evt. et godt brød og salat til.

- Dorte K. - 4. jan 2012 16:59

Genopvarmet pasta

Pasta bliver nemt slattent, hvis det genopvarmes dagen derpå. Jeg hælder bare kogende vand fra elkedlen over pastaen, lader det stå et par minutter, så er pastaen tilpas gennemvarm uden at blive slatten.

- Ida Rasmussen - 5. jan 2012 23:14

Pasta bolle

Jeg har altid skåret en krydderbolle over i to (ikke ristet), kommet kold spaghetti i og mast bollen sammen. Jeg synes at det er lækkert :)

- Jeanne - 26. jan 2012 15:24

Pastasalat.

Jeg lærte, for mange år siden, af min mors veninde , at lave en pastasalet . Kom pastaen i en kop eller mindre skål, og klip pastaen i små stykker , med en saks. Kom karry , fromage frais + mayonaise i. Rør godt. Det smager vældig godt på brød.

- Kamille Böttzauw - 28. apr 2012 14:25

Kold pastasalat.

Rør olivenolie eller anden madolie med lidt karry, salt og oregano. Lad den trække lidt, hvis der bruges tørret oregano. Heri blandes kold, kogt pasta, gerne sløjfer(Farfalle) eller skruer. Sort oliven kan tilsættes. Lækkert som tilbehør evt til frikadeller.

- I. Boding - 23. maj 2012 21:02

pastarester...på den uhhmm lækre måde

Pasta ruskussnask

Pastarester kommes i et smurt ovnfast fad.
Deri blandes:

stegt kylling i mindre stykker(måske fra rster af hel kylling)
favorit grøntsager vendes på panden inden det smides i fadet: f.eks.:
gulerødder skåret i julienne
minimajs delt i to eller tre
rødløg skåret i små både
hvidløg + evt. lidt chilihvidløg på glas inkl. noget af marinaden
champignon
derefter hældes mornay sauce over og til sidst revet ost.
husk dine favorit krydderier.

Der serveres en lækker salat og evt. groft brød til

velbekomme :-)

p.s som barn elskede jeg at stege rester af spaghetti på panden med olie, ketchup og oregano (+ evt. hvidløgssalt) når jeg kom hjem fra skole :-)

- Louise - 25. jun 2012 07:58

MUMS!! Jeg som elsker pasta i

MUMS!! Jeg som elsker pasta i alle former fik mundvand af at læse alle disse opskrifter.
Mange tak!

- Boris Nilsson - 6. apr 2013 15:45
Mad/Tema

Temaet  Rester