Sommerris
- 6 Personer
- 60 Minutes
ingredienser
2 dl. | grødris |
3 dl. | vand |
1.5 l. | mælk |
tsk. | salt |
1 spsk. | vanillesukker |
3 stk. | husblas |
- | Syltetøj |
Sådan gør du
-
1Kom grødris og vand i en gryde, og kog sammen i 2-3 minutter.
-
2Tilsæt mælken og rør rundt.
-
3Bring grøden i kog under omrøring.
-
4Kog nu grøden videre under låg ved svag varme i 40-50 minutter.
-
5Rør tit.
-
6Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
-
7Afdryp husblas og rør i grøden.
-
8Kom risen i en stor skål eller i portionsskåle.
-
9Stil i køleskabet, lad stivne, det tager mindst 4 timer.
-
10Server kold med en skefuld god syltetøj.