Seffa Medfouna
AFTENSMAD

Seffa Medfouna

Mild og aromatisk ret fra Marokko. Kyllingen er skjult under et lag af nudler, så den bliver en behagelig overraskelse.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

1.5 kg kylling
250 g mel
75 g smør
25 g gær
1 spsk. sukker
2 stk. fløde 13%
- æblemos
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 stk. stort finthakket løg
l. vand
6 spsk. olivenolie
600 g risvermicelli – tynde nudler
4 spsk. olie
2 tsk. salt

Vermicelli-nudler

50 g smør
150 g dadler
150 g lyse rosiner
150 g tørret figne
150 g smuttede mandler
2 tsk. flormelis
tsk. stødt kanel

Sådan gør du

  1. 1
    Læg rosinerne i blød.
  2. 2
    Fjern stenene fra dadlerne og stænglen fra fignerne.
  3. 3
    Steg mandlerne i olie på panden – de skal ikke tage farve.
  4. 4
    Bring meget vand i en stor gryde i kog og tilsæt lidt salt.
  5. 5
    Bræk nudlerne i stykker, så de er ca. 5 cm lange.
  6. 6
    Dryp olien ud over de tørre nudler.
  7. 7
    Kog nudlerne i 3 minutter og hæld vandet fra.
  8. 8
    Skyl hurtigt med koldt vand.
  9. 9
    Smelt smørret i gryden og vend nudlerne rundt i det, til det er fordelt – tilsæt rosinerne og sluk for blusset.
  10. 10
    Læg halvdelen af nudlerne i en flad skål, læg kyllingestykkerne ovenpå.
  11. 11
    Dæk med de resterende nudler, så kyllingen er skjult.
  12. 12
    Pynt nudlerne med stødt kanel, puddersukker, dadler, figner og mandler.