Sådan koges krebs
- 3 Personer
Ingredienser
- | Gryde – omkring 10 l. |
- | Fyld c. 8 l vand i den, og kom følgende i vandet: |
2 dl. | salt |
2 spsk. | sukker |
1 tsk. | fuld hele sorte peberkorn |
5 stk. | store dildskærme (vigtigt – og de må ikke være afblomstrede) |
- | Krebs beregn ca 9-10 krebs til hver |
Sådan gør du
-
1Til et krebsegilde skal man beregne 9-10 krebs per person. Til en forret behøver man ikke så mange.
-
2Få vandet til at bulderkoge, og kom så krebsene i hurtigt efter hinanden og få gryden i kog igen.
-
3Kog dem i 4-5 minutter alt efter, hvor store de er og regnet fra det øjeblik, da vandet koger igen.
-
4Sluk for gryden og lad krebsene stå og afkøle i lagen.
-
5Skal de bruges om aftenen, bør de koges tidligt på dagen.
-
6Det er meget vigtigt, at de står i lagen så længe som muligt, da det er i lagen, at den fine smag udvikles.
-
7I 8 liter vand kan koges 25-30 krebs.
Tip!
Krebs skal være levende, når de koges, hvad enten man kan lide det eller ej. Det er sikkert at krebsene dør omgående, når de kommer i det kogende vand. Eventuelt døde krebs før kogning skal smides væk. Krebsen indeholder nogle enzymer, som bevirker, at den meget hurtigt går i forrådnelse, og så kan den give maveonder.