Risotto med grønkål og svampe
AFTENSMAD

Risotto med grønkål og svampe

En nylavet, varm risotto er lige, hvad man har lyst til, når det er koldt ude. Vores er med både grønkål og svampe og mætter derfor godt.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

ingredienser

1 stk. lille løg
3 dl. risottoris arborio
25 g smør
2 dl. hvidvin
7 dl. hønsebouillon
100 g revet parmasanost
- salt og peber
6 stk. grønkålsblade
25 g smør
200 g svamp
- trøffelolie evt.

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løget, og svits sammen med ris i smør i en gryde uden at de tager farve.
  2. 2
    Tilsæt vin, og lad det dampe ind.
  3. 3
    Tilsæt nu ca. 2 dl bouillon ad gangen under omrøring, indtil væden er optaget.
  4. 4
    Sådan fortsætter du, indtil bouillonen er optaget, ca. 20 min.
  5. 5
    Tag gryden fra varmen, og rør osten i.
  6. 6
    Smag til med salt og peber.
  7. 7
    Skær evt. den grove stilk fra, og skær kålen i strimler.
  8. 8
    Svits kålen på en pande, indtil den falder sammen, tag op.
  9. 9
    Svits de ordnede svampe på panden.
  10. 10
    Vend risottoen med nysvitset kål og svampe.
  11. 11
    Vend gerne med lidt trøffelolie.
  12. 12
    Server straks.