Ris- og safrankage serveret med hindbær
DESSERT

Ris- og safrankage serveret med hindbær

"Saffranspannkaka" er et hit på den svenske ø, Gotland. Netop safran er ingrediensen, der giver kagen her sin fine farve.  
  • 8 Personer
  • 75 Minutes

Ingredienser

1.5 dl. grødris
8 dl. sødmælk
2 dl. piske-fløde
- en knivspids salt
1.5 dl. smuttede mandler
g safran
3 spsk. sukker
4 stk. æg
2.5 dl. piske-fløde
300 g frosne optøede hindbær
3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kog risengrød af grødris, fløde, mælk og lidt salt.
  2. 2
    Lad grøden blive kold.
  3. 3
    Sæt ovnen på 200 grader.
  4. 4
    Hak mandlerne fint, og vend dem i grøden.
  5. 5
    Smuldr safran, og vend det i sammen med sukker.
  6. 6
    Pisk æggene let sammen, og vend dem i grøden.
  7. 7
    Hæld grøden i en smurt ildfast form. Ca. 20x30 cm med høj kant.
  8. 8
    Bag pandekagen i ca. 30 minutter, indtil den er stivnet.
  9. 9
    Afkøl og server med let pisket flødeskum og frosne optøede hindbær rørt med lidt sukker.
  10. 10
    Pynt gerne med rosenblade.