Mette Sias favoritketchup
SNACKS OG TILBEHøR

Mette Sias favoritketchup

Ketchup er en klassiker, der kan redde selv den værste madkatastofe. Lav din egen ketchup, hvis du vil sætte lidt ekstra smag på den røde masse. Mette Sia viser dig hvordan! 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg modne tomater, skåret i tern
2 stk. æbler, skrællet og skåret i tern
3 stk. skalotteløg, hakket fint
2.5 dl. æbleeddike
25 g mørkt rørsukker
stk. stødt stjerneanis
1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

  1. 1
    Kom tomater, æbler, skalotteløg og eddike i en gryde, og kog det i cirka 10 minutter.
  2. 2
    Tilsæt rørsukker, stjerneanis og kanel, og lad det koge i yderligere 20-25 minutter ved svag varme under låg.
  3. 3
    Rør i ketchuppen en gang imellem, så den ikke brænder på.
  4. 4
    Blend og sigt ketchuppen, og hæld den på skoldede sylteglas.
  5. 5
    Ketchuppen kan holde sig cirka en uge i køleskabet.

Tip!

Ketchup egner sig allerbedst til hotdogs, som virkelig er ketchuppens rette element.