Mette Sias favoritketchup
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | modne tomater, skåret i tern |
2 stk. | æbler, skrællet og skåret i tern |
3 stk. | skalotteløg, hakket fint |
2.5 dl. | æbleeddike |
25 g | mørkt rørsukker |
stk. | stødt stjerneanis |
1 tsk. | stødt kanel |
Sådan gør du
-
1Kom tomater, æbler, skalotteløg og eddike i en gryde, og kog det i cirka 10 minutter.
-
2Tilsæt rørsukker, stjerneanis og kanel, og lad det koge i yderligere 20-25 minutter ved svag varme under låg.
-
3Rør i ketchuppen en gang imellem, så den ikke brænder på.
-
4Blend og sigt ketchuppen, og hæld den på skoldede sylteglas.
-
5Ketchuppen kan holde sig cirka en uge i køleskabet.
Tip!
Ketchup egner sig allerbedst til hotdogs, som virkelig er ketchuppens rette element.