Lam i ler som i Marokko
AFTENSMAD

Lam i ler som i Marokko

Marokko er kendt for sine stærke krydderier og silkebløde couscous. Gør marokkanerne kunsten efter med denne krydrede ret med lam. Har du ikke en lerkrukke, kan du bruge en almindelig stegeso.    
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. lammekølle, ca. 1 kg
- salt og peber
4 stk. fed revet hvidløg
dl. friskhakket koriander
dl. friskhakket persille
1 stk. pose safran
2 tsk. stødt spidskommen
dl. olivenolie
2 stk. løg
300 g couscous
dl. smuttede mandler
dl. rosin
15 g smør

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kødet fra benet, og skær det i ca. 5x5 cm store humpler.
  2. 2
    Læg kødet i bunden af gryden, og drys med salt og peber.
  3. 3
    Kom hvidløg, krydderurter, krydderier og olie i en skål, og bland.
  4. 4
    Vend nu krydderiblandingen med kødet i gryden.
  5. 5
    Snit løg i både, og vend med kødet.
  6. 6
    Sæt låget på, og sæt gryden i en kold ovn.
  7. 7
    Sæt ovnen på 225 grader, og lad kødet stege 45 minutter.
  8. 8
    Tag et stykke kød op, og se, om det er mørt og gennemstegt.
  9. 9
    Hvis ikke, skal det lige have lidt mere.
  10. 10
    Kog eller damp couscous efter anvisning på pakken.
  11. 11
    Rist mandler og rosiner i lidt smør.
  12. 12
    Kom couscous på et fad, og drys mandler og rosiner over.
  13. 13
    Sæt lergryden direkte på bordet, og server med couscous.