Laks med tomat og mandler
AFTENSMAD

Laks med tomat og mandler

Lidt inspiration til at tilberede laksen på en ny måde. Her overhældt med tomat og peberfrugt og toppet med mandler og grønt. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg tomater
2 stk. røde pebre, ca. 300 g
1 stk. rød chili (kan udelades)
3 tsk. salt
1 tsk. olivenolie
600 g fersk laks
25 g mandel
2 stk. forårsløg
1 bundt dild (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1
    Vask tomaterne og skær dem i kvarte.
  2. 2
    Vask pebre og evt. chili og rens for kerner. Skær pebre i tern – ca. 1x1 centimeter, hak evt. chili fint og bland med tomater og salt.
  3. 3
    Smør et ovnfast fad med olie. Læg laksen i fadet og fordel tomat-peberblanding ovenpå.
  4. 4
    Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.
  5. 5
    Hæld mandlerne over med rigeligt kogende vand. Lad dem trække i vandet i 5-10 minutter.
  6. 6
    Smut dem, skyl og tør dem.
  7. 7
    Rens forårsløg og skær dem i ca. 5 millimeter tynde skiver.
  8. 8
    Skyl evt. dild og snit/klip det fint.
  9. 9
    Drys retten med mandler, forårsløg og evt. dild og server med (nye) små kartofler eller pasta.

Tip!

Grønt/frugt – ca. 325 gram/person