Krydrede kødboller i chilisauce med couscous
AFTENSMAD

Krydrede kødboller i chilisauce med couscous

Saftige krydrede kødboller i en stærk sauce uden at blive hidsig. 
Hvis de, der sidder rundt om bordet, 
er til mere chili, end saucen byder på, 
kan man snitte nogle chilier, lægge 
dem i en skål med lidt olivenolie, så kan 
man dryppe chili efter princippet 
smag og behag.
  • 4 Personer

ingredienser

1 dl. rasp
3 dl. vand
1 stk. æg
3 dl. Friskrevet parmasanost
500 g hakket oksekød
1 tsk. salt og peber
2 tsk. paprika
2 tsk. timian eller oregano
- smør eller olie til stegning

Saucen

1 stk. løg
3 stk. fed hvidløg
2 stk. røde chili (de almindelige fra supermarkedet, 
ikke de små thai)
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. balsamico
6 dl. vand
4 dl. couscous
25 g smør

Pynt

- frisk timian

Sådan gør du

  1. 1
    Kom rasp og vand i en skål. Rør rundt.
  2. 2
    Rør æg og parmesanost i skålen.
  3. 3
    Rør kød og krydderier i, og lad evt. stå 15 minutter.
  4. 4
    Form kødet til kødboller.
  5. 5
    Brun dem i smør og olie på en pande.
  6. 6
    Skru ned for varmen, og lad dem blive gennemstegt.
  7. 7
    Tag op.
  8. 8
    Hak løg, hvidløg og chili, og svits på panden.
  9. 9
    Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre i 5 minutter.
  10. 10
    Smag til med salt, peber, sukker og balsamico.
  11. 11
    Kog vandet op.
  12. 12
    Kom couscous og en smørklat i en skål.
  13. 13
    Hæld det kogende vand over couscousen.
  14. 14
    Vend hurtig rundt med gaffel.
  15. 15
    Læg låg eller en tallerkenen over couscousen, og lad den trække 5 minutter.
  16. 16
    Vend rundt, og server med kødboller og sauce.
  17. 17
    Pynt evt. med lidt frisk timian.