Karamel- og chokoladekage
BAGVæRK

Karamel- og chokoladekage

En rigtig lækkerbisken med karamel og chokolade, som når toppen af kageskalaen - også når det gælder synd. 
  • 5 Personer

Bund

60 g usaltet smør
3 spsk. flormelis
4 dl. knuste digistive-kiks

Karamellag

400 g sød kondenseret mælk
75 g usaltet smør
1 dl. Dansukker Rørsukker Flormelis

Chokoladelag

200 g mørk chokolade
1 dl. piske-fløde
2 spsk. Dansukker Mørkt Muscovadoråsukker
40 g usaltet smør

Pynt

1 dl. piske-fløde
- chokoladestykker

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret.
  2. 2
    Bland de knuste kiks, flor med chokoladesmag og det smeltede smør sammen.
  3. 3
    Hæld kiksemassen i en springform. Lad den afkøle i køleskabet.
  4. 4
    Bland kondenseret mælk, smør og sukker i en kasserolle, og varm blandingen igennem, indtil det hele er smeltet.
  5. 5
    Lad det koge op og derefter småkoge, indtil blandingen er blevet tyk, ca. 8 minutter.
  6. 6
    Lad blandingen køle lidt af, før fyldet hældes i tærteformen.
  7. 7
    Stilles i køleskab, indtil karamellen er stivnet.
  8. 8
    Bræk chokoladen i mindre stykker, og bland den med fløde, sukker og smør.
  9. 9
    Varm igennem ved svag varme, indtil det hele er smeltet til en jævn masse.
  10. 10
    Lad den køle af, før den hældes over karamellaget i tærteformen.
  11. 11
    Stilles i køleskab.
  12. 12
    Pynt evt. tærten med flødeskum og chokoladestykker.

Tip!

Kondenseret mælk kan fås i specialbutikker