Interval-grillet kotelet med vindruesalsa
- 4 Personer
Kødet:
4 stk. | Svinekoteletter på 320 gram |
- | salt |
Vindruesalsa
450 g | Stenfrie halverede druer i forskellige farver |
1 stk. | Lille finthakket skalotteløg |
2 spsk. | hakket bredbladet persille |
Dressing
- | Rød balsamico |
- | rapsolie |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Kødet: Salt koteletten mindst en time, før den skal grilles.
-
2Kom den i en pose og lad den hvile i køleskabet.
-
3Grillen skal være 225-250 grader varm.
-
4Grill koteletten direkte over varmen. Grill først tre minutter på begge sider.
-
5Lad koteletten hvile tre minutter.
-
6Læg koteletten på, steg på den ene side i 2 minutter.
-
7Hvil i 3 minutter.
-
8Steg kødet 2 minutter på den anden side.
-
9Hvil 3 minutter igen.
-
10Koteletten skal på grillen 4-6 gange afhængig af tykkelsen og udskæringen.
-
11Tjek med stegetermometer undervejs.
-
12Temperaturen i centrum skal være 59-60 grader for det perfekte resultat.
-
13Vindruesalsa: Bland alle ingredienserne. Salsaen er et væld af smagsindtryk. Salsaen har Johnny Larsen brugt – og vundet med – i mange konkurrencer.