Indkogt laks med asparges
AFTENSMAD

Indkogt laks med asparges

Giv laksen en tur i ovnen i et ildfast fad med vand og krydderier. Det får den fede fisk til at falde fra hinanden på den helt rigtige måde. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g laksefilet med skind
8 dl. vand
1 spsk. salt
1 stk. laurbærblad
5 stk. hvide peberkorn
1 stk. porre i skiver
- dildstilke
3 spsk. hvidvinseddike
1 stk. bundt grønne asparges
4 spsk. mayonnaise
4 spsk. græsk yoghurt
1 stk. fed hvidløg
50 g ørredrogn eller stenbiderrogn

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Læg laksen med skindsiden nedad i en ildfast form med høj kant.
  3. 3
    Kom vand og krydderier i formen.
  4. 4
    Pak formen ind i sølvpapir, og stil i ovnen.
  5. 5
    Bag fisken i 20 minutter.
  6. 6
    Tag ud, og lad den køle helt af under sølvpapiret.
  7. 7
    Bræk den nederste trævlede del af aspargesene, og damp møre i ca. 1 minut, og afdryp.
  8. 8
    Rør mayonnaise og græsk yoghurt sammen. og smag til med revet hvidløg.
  9. 9
    Bræk laksen i fire dele, og anret på små bunker asparges.
  10. 10
    Top med creme og rogn.