Hvid chokolade cheesy cake med hindbær
DESSERT

Hvid chokolade cheesy cake med hindbær

Caroline Fibæks yndlingskage. Mindst ligeså smagfuld og ”syndig” som den gammeldags cheese cake med flødeost.
  • 6 Personer

Kagebund

1 dl. paranødder
dl. dadler uden sten
1 tsk. kokosolie
tsk. tørret kokos

Cheesy creme

5 dl. cashewnødder udblødt i vand i mindst en time
dl. vand
dl. citronsaft
dl. agavesirup
1 dl. kokosolie
dl. kakaosmør
1 tsk. vanilje
tsk. Himalayasalt

Hindbærpuré

3 dl. friske eller frosne hindbær
3 spsk. agavesirup
2 tsk. fintmalede chiafrø eller HUSK Phsylliumfrøskaller

Sådan gør du

  1. 1
    Hak nødderne groft.
  2. 2
    Blend derefter dadlerne med kokosolien – tilsæt en smule vand, hvis nødvendigt.
  3. 3
    Rør dadelmasse, hakkede nødder og kokosmel sammen til en dej.
  4. 4
    Beklæd bunden af en springform(ca. 16 cm.) med bagepapir, det gør det lettere at få den færdige kage ud af formen.
  5. 5
    Dejmassen fyldes i springformen, og den stilles koldt, mens du tilbereder cheesy creme og hindbærpuré.
  6. 6
    Blend cashewnødder med vand. Tilsæt citronsaft, agavesirup, kokosolie, kakaosmør, vanilje og himalayasalt og blend. Hæld cremen over nøddebunden i springformen og stil den koldt (køleskab eller fryser).
  7. 7
    Lav hindbærpuréen ved at blende hindbær, agavesirup og 2 tsk. fintmalede chiafrø eller HUSK Phsylliumfrøskaller.
  8. 8
    Hæld puréen over den afkølede og stivnede cheesecake.
  9. 9
    Når kagen er stivnet, fjernes siderne af springformen, og kagen garneres evt. med frisk frugt.