Hønsekødssuppe med masser af citron
AFTENSMAD

Hønsekødssuppe med masser af citron

Hønsekødssuppe fra bunden. Er ikke svær at lave og smager dejligt med en skefuld creme fraiche og rigeligt citron. 
  • 6 Personer

Ingredienser

1 stk. suppehøne
- salt og peber
3 stk. pastinakker
3 stk. gulerødder
2 stk. løg
- olie
4 stk. citroner
3 dl. creme fraiche 18 %

Sådan gør du

  1. 1
    Kom hønen i en gryde, og dæk med vand, ca. 2 l.
  2. 2
    Kog op, og skum af.
  3. 3
    Kom salt og peber i gryden, og lad hønen simre under låg i ca. 2 timer, indtil den er mør.
  4. 4
    Tag hønen op, og læg den på en tallerken.
  5. 5
    Skær grøntsager i mindre stykker.
  6. 6
    Svits pastinak og gulerødder i en gryde i smør.
  7. 7
    Løgene skal ikke svitses.
  8. 8
    Kom løg i gryden, og hæld suppen gennem en sigte ned i gryden.
  9. 9
    Pil kødet fra hønen, og vend i suppen.
  10. 10
    Kog op, og server med godt brød. Skær citronerne i halve eller kvarte og pres rigeligt ned i suppen på sin tallerken. Tilsæt en skefuld cremefraiche

Tip!

Tag lidt suppe fra gryden, og kog ris heri. Vend den nykogte ris ned i suppegryden, det giver en fyldigere suppe.