Grunddej til hurtighævet brød
BAGVæRK

Grunddej til hurtighævet brød

Vi elsker at bage, men det kan godt være noget, der kræver lidt planlægning, når brød skal hæve over flere gange i længere tid. Vi skruer op for hastigheden med denne grunddej til brød, der hæver lidt hurtigere.
  • 4 Personer

Ca. 12 boller

5 dl. lunken vand (max 40 grader)
2 spsk. surmælksprodukt eller surdej
20 g gær, gerne øko
4 spsk. hørfrø
1 dl. hvedekerne
2 tsk. honning
1 spsk. groft salt
800 g hvedemel, eller andet hvedemel med højt protein-indhold
- Grove havregryn

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld vandet i en skål og tilsæt surmælksprodukt, gær, hørfrø og hvedekerner.
  2. 2
    Rør godt, til gæren er opløst og det hele er blandet.
  3. 3
    Tilsæt honning og salt.
  4. 4
    Sigt melet i lidt efter lidt, rør godt mellem hver gang.
  5. 5
    Ælt dejen igennem i en røremaskine eller med en grydeske (ca. 15 min.).
  6. 6
    Dæk med film eller viskestykke og stil dejen til hævning i 1 ½ time.
  7. 7
    Efter hævning: Drys bordet med grove havregryn og vend dejen ud herpå.
  8. 8
    Skær med en skarp spatel dejen ud i 12 boller og læg dem på to stykker bagepapir.
  9. 9
    Efterhæv bollerne i 15-20 minutter.
  10. 10
    Varm imens ovnen op til 240 grader.
  11. 11
    Træk bagepapiret over på de varme bageplader og bag en plade ad gangen i 12-15 minutter.