Grov aspargestærte med rygeost
FROKOST

Grov aspargestærte med rygeost

En dejlig, frisk og vegetarisk forårstærte. Rygeosten giver en fyldig smag, som får de fleste til at tro, at der gemmer sig bacon et sted.
  • 4 Personer

Dej

125 g rugmel
75 g hvedemel
1 tsk. fint salt
100 g koldt smør
4 spsk. koldt vand

Fyld

400 g grøn asparges
3 stk. æg
1 dl. fløde
175 g rygeost 10%
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. salt
- friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Bland rugmel, hvedemel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
  2. 2
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. Forbag dejen i 15 min.
  3. 3
    Lav imens fyldet. Knæk de nederste 2-3 cm af aspargesene og del dem på midten, så de passer i tærtefadet.
  4. 4
    Pisk æg, fløde, rygeost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Der må gerne være små klumper rygeost i blandingen.
  5. 5
    Hæld æggemassen over den forbagte tærtebund og fordel aspargesene i fadet.
  6. 6
    Dryp med olivenolie og bag tærten i ca.30 min til den er gylden og æggemassen fast.

Tip!

Brug frisk, blød gedeost (ikke en skimmelost) i stedet for rygeost, det giver en mildere smag.