En god frisk tomatsovs
- 2 Personer
Ingredienser
stk. | rødløg |
1 stk. | frisk tomat |
1 dåse | flåede tomater |
- | frisk basilikum med stængler |
- | tørret timian eller oregano |
1 dåse | tomatpure, ca 15-20g |
1 spsk. | olivenolie |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Alt blandes i en skål og blendes med en stavblender eller lignende.Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen.
-
2Bruger du tørrede krydderier, skal de i, når alt andet er blendet, ellers bliver tomatsovsen kedelig og grå.
-
3Smag til med salt og peber.
Tip!
Har du rester af dej og sovs, kan du bage boller dagen efter, varme tomatsovsen med lidt fløde og evt. lidt vand samt chili. Så har du dejlig tomatsuppe og hjemmebagte boller.