Dessert med pinjekerner
DESSERT

Dessert med pinjekerner

Pinjekerner er stjernen i denne søde dessert. Du kan sagtens bage kagen et par dage før, den skal serveres. Den holder sig fugtig og god længe.
  • 8 Personer
  • 50 Minutes

Ingredienser

200 g pinjekerne
3 stk. skiver (ca. 150 g) sandwichbrød
2 dl. sukker
1.5 tsk. bagepulver
1 stk. økologisk citron
3 stk. æg
1.5 dl. neutral olie

Sådan gør du

  1. 1
    Kom pinjekernerne på en tør pande, og rist dem, til de er gyldne.
  2. 2
    Tag 50 g pinjekerner fra.
  3. 3
    Bræk brødet i mindre stykker, og kom dem i din foodprocessor sammen med 150 g pinjekerner, sukker, bagepulver og revet citronskal.
  4. 4
    Tilsæt et æg ad gangen, mens maskinen er i gang.
  5. 5
    Hæld til sidst olien i, og blend, til dejen er ensartet ligesom en sandkagedej.
  6. 6
    Vend de hele pinjekerner i dejen.
  7. 7
    Dæk en springform, ca. 22 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
  8. 8
    Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
  9. 9
    Afkøl helt, før du skærer i den.

Tip!

Brug evt. kagen som bund, og kom flødeskum og sommerens bær på toppen ligesom en lagkage.