Dessert med pinjekerner
- 8 Personer
- 50 Minutes
Ingredienser
200 g | pinjekerne |
3 stk. | skiver (ca. 150 g) sandwichbrød |
2 dl. | sukker |
1.5 tsk. | bagepulver |
1 stk. | økologisk citron |
3 stk. | æg |
1.5 dl. | neutral olie |
Sådan gør du
-
1Kom pinjekernerne på en tør pande, og rist dem, til de er gyldne.
-
2Tag 50 g pinjekerner fra.
-
3Bræk brødet i mindre stykker, og kom dem i din foodprocessor sammen med 150 g pinjekerner, sukker, bagepulver og revet citronskal.
-
4Tilsæt et æg ad gangen, mens maskinen er i gang.
-
5Hæld til sidst olien i, og blend, til dejen er ensartet ligesom en sandkagedej.
-
6Vend de hele pinjekerner i dejen.
-
7Dæk en springform, ca. 22 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
-
8Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
-
9Afkøl helt, før du skærer i den.
Tip!
Brug evt. kagen som bund, og kom flødeskum og sommerens bær på toppen ligesom en lagkage.