Chokoladekage med porter
BAGVæRK

Chokoladekage med porter

En god porter er fantastisk ved siden af chokoladekagen. Her er kagen serveret med mascarpone, som vi også krydrer med lidt porter.
  • 8 Personer

Kagen

150 g smør
150 g mørk chokolade
1 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 dl. kakao
3 stk. æg
300 g Hybenmarmelade

Hertil

250 g mascarponeost
1 spsk. flormelis
2 spsk. porter
100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader.
  2. 2
    Smelt smør i en gryde.
  3. 3
    Læg chokoladen heri og flyt fra varmen.
  4. 4
    Lad chokoladen smelte. Rør sammen.
  5. 5
    Vend mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen i en skål og hæld chokolade-smørret i. Rør rundt. Kom æggene i og pisk dejen godt sammen.
  6. 6
    Vend marmelade heri og kom dejen i en smurt springform, 24 cm.
  7. 7
    Bag kagen i 20 minutter. Afkøl helt.
  8. 8
    Kom mascarpone i en skål og rør med flormelis og porter.
  9. 9
    Udstik kagen i portioner med en udstikker eller et glas, hvis du vil servere den som på billedet. Eller skær kagen i lagkageformede stykker.
  10. 10
    Hak chokoladen eller skær den på skrå, så du får store flager af chokolade.
  11. 11
    Kom macarpone på kagen og pynt med chokolade.
  12. 12
    Server porter i glasset.