Chokoladekage med bær og saltdrys
DESSERT

Chokoladekage med bær og saltdrys

En blød chokoladekage med fin topping. En stor skefuld flødeskum hertil er også godt. Og en god kop kaffe. 
  • 8 Personer

Kage

120 g 75% chokolade
150 g smør
2 dl. sukker
4 stk. æg
1 dl. hvedemel
- smør og sukker til formen

Drys

250 g bær, for eksempel blåbær
60 g 75% chokolade
1 tsk. Saltflager

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader. Smør en rugbrødsform eller springform på cirka 24 cm, og drys med sukker.
  2. 2
    Hak chokoladen, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
  3. 3
    Kom smør og sukker i en skål, og pisk det sammen. Pisk et æg i ad gangen.
  4. 4
    Vend chokoladen heri, og vend til sidst hvedemel heri. (Bagepulver indgår ikke i opskriften).
  5. 5
    Kom dejen i formen, og fordel den jævnt. Stil den midt i ovnen, og bag kagen i 20 minutter, hvis du ønsker en klæg konsistens, eller 30 minutter, hvis du ønsker den gennembagt.
  6. 6
    Afkøl kagen, og læg den på et fad. Fordel bær over den kolde kage.
  7. 7
    Smelt chokoladen, og fordel den over bærrene.
  8. 8
    Drys med lidt salt, og server kagen, når chokoladen er stivnet.