Brødnachos med cheddar og chilichutney
FROKOST

Brødnachos med cheddar og chilichutney

Det lidt for tørre brød får nyt liv som nachos med skarp chutney i denne mexikanskinspirerede ret.
  • 4 Personer

Ingredienser

- boller eller andet tørt brød
- olie
- spidskommen
- cayennepeber
- cheddar eller anden osterest, der kan rives

Chilichutney

3 stk. røde chili, hele
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. lys eddike
1 spsk. sukker
- lidt olie

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader. Skær brødet i skiver på et par millimeter, stænk med olie, spidskommen og cayenne, og rist det 5-7 minutter i ovnen, til de er gyldne.
  2. 2
    Ved servering lægges et lag ristet brød i bunden af et ildfast fad, derefter et lag ost, endnu et lag brød, og der toppes med mere ost. Bages i ovnen 6-8 minutter.
  3. 3
    Pyntes med hakket koriander eller persille og serveres med chilichutney.
  4. 4
    Chilichutney: Snit chili og hvidløg fint, hak løget groft, og sauter 10 minutter i olien.
  5. 5
    Kom hakkede tomater og eddike heri, og lad det hele simre, så længe du har tid, dog minimum 20 minutter.
  6. 6
    Smag chutneyen til med sukker, salt og peber.