Boller til at lægge bunden med
BRUNCH

Boller til at lægge bunden med

Sukat giver disse boller en mild smag af jul, som smager ekstra godt med et tykt lag smør samme dag, de er bagt.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

ingredienser

100 g smør
2.5 dl. mælk
50 g gær
1 stk. æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
150 g rosin
100 g sukat
100 g mandelsplinter eller hakkede
500 g hvedemel
1 stk. æg til pensling

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde, og hæld smørret i en bageskål.
  2. 2
    Hæld mælken i, og rør rundt.
  3. 3
    Smuldr gæren i, pisk ægget let, og vend i sammen med sukker, salt, rosiner, sukat og mandler.
  4. 4
    Rør melet i lidt efter lidt.
  5. 5
    Når du har en sammenhængende dej, vender du dejen ud på et bord og ælter godt.
  6. 6
    Dæk dejen med plastikfilm eller et viskestykke, og lad hæve 45 minutter.
  7. 7
    Pres luften ud af dejen, og del i ca 14 stykker.
  8. 8
    Rul hver del til en bolle, og læg på bageplader med bagepapir.
  9. 9
    Lad bollerne hæve 20-30 minutter.
  10. 10
    Pensl med æg, og bag ved varmluftsovn ved 200 grader ca 10 minutter.

Tip!

TIP:Bollerne smøres og lægges sammen to og to halve med smørsiden opad (så kan de næsten ikke skilles ad). Det er god tone at tage en hel bolle og ikke kun en halv.