Bagte, fyldte æbler på bål
DESSERT

Bagte, fyldte æbler på bål

Fyld og pak æblerne hjemmefra til en kort tur. Kvark kan holde sig kold i en plastikboks lagt i en pose sammen med et fryseelement.
  • 4 Personer

Ingredienser

5 stk. æbler
3 spsk. hakket hasselnøddekerne
2 spsk. muscovadosukker eller brun farin
2 tsk. blødt smør
1 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. 1
    Riv det ene æble på den grove side af rivejernet.
  2. 2
    Rør revet æble, nødder, sukker, smør og kardemomme sammen.
  3. 3
    Flæk de andre 4 æbler og fjern stilk, blomst og kernehus.
  4. 4
    Fordel fyldet i æblernes hulrum og læg to halve æbler sammen.
  5. 5
    Pak dem godt ind i alufolie, der gerne må være en kraftig variant.
  6. 6
    Læg æblerne indi bålets gløder og bag dem i 15-20 minutter.
  7. 7
    Mærk igennem folien med en spids kniv, om æblerne er møre.
  8. 8
    Det afhænger meget af æblesorten og varmen på bålet.
  9. 9
    Pak forsigtigt de varme æbler ud og spis dem med kold kvark rørt med vaniljesukker.