Æbleost
DRIKKE

Æbleost

Sjov og anderledes måde at spise æbler på. Spis æbleosten på en lun skive franskbrød til morgenmad eller som en sød snack.
  • 8 Personer

Ingredienser

5 kg skrællede æbler i tynde skiver
1.5 kg sukker
tsk. kanel

Sådan gør du

  1. 1
    Bland æbler med sukker, og lad det stå i 48 timer til det safter.
  2. 2
    Si saften fra, og kog den ind til det halve.
  3. 3
    Når den er mørk og tyk, tilsættes tre fjerdele af æbleskiverne og den koges endnu ca. en time under konstant omrøring.
  4. 4
    Kanelen og de sidste æbleskiver tilsættes den tykke masse.
  5. 5
    Der varmes videre, indtil de sidste æbleskiver har »marmoreret« massen.
  6. 6
    Hæld den over i et osteklæde og læg den i pres mellem to skærebrædder i to dage
  7. 7
    Hæng den til tørre et luftigt sted, og opbevar den siden mørkt og tørt.