Det skal du spise mere eller mindre af i følge de nye nordiske anbefalinger
Sådan ser de samlede råvarer ud til en uge med ny nordisk mad
Vi skal spise lidt mere æg end i dag
Ny nordisk hverdagsmad: 26 g/dag Det spiser vi i dag: 16 g/dag
Bælgfrugter som tørrede flækærter, hestebønner og friske ærter giver grønne proteiner
Ny nordisk hverdagsmad: 30 g/dag Det spiser vi i dag: 7 g/dag
Danske æbler kan vi spise året rundt. I sæson er frugtkurven desuden fyldt med pærer, blommer og masser af bær
Ny nordisk hverdagsmad: 300 g/dag Det spiser vi i dag: 247 g/dag
Løg, græskar, agurk og salat – vi kan roligt gå amok i grøntafdelingen!
Ny nordisk hverdagsmad: 191 g/dag Det spiser vi i dag: 119 g/dag
Sild, makrel, rødspætte og skrubbe. Spis mere fisk og helst af den lokale slags. Server eventuelt med havets grøntsag, tang (5g/dag)
Ny nordisk hverdagsmad: 43 g/dag Det spiser vi i dag: 18 g/dag
Vi skal spise godt med fuldkorn og specielt fra havre, byg og rug
Ny nordisk hverdagsmad: 75 g/dag Det spiser vi i dag: 36 g/dag
Kogte, bagte, kolde eller moste. Vi skal spise flere af de sunde, billige kartofler
Ny nordisk hverdagsmad: 140 g/dag Det spiser vi i dag: 94 g/dag
Vi skal spise mindre kød, men af højere kvalitet. Samtidig skal vi spise mere vildt og indmad
Ny nordisk hverdagsmad: 85-100 g/dag Det spiser vi i dag: 138 g/dag
Spidskål, rødkål, savojkål, rosenkål, hvidkål, broccoli og blomkål – vi skal spise kål hele året rundt
Ny nordisk hverdagsmad: 29 g/dag Det spiser vi i dag: 9 g/dag
Gå efter de lette mejeriprodukter som skyr og minimælk
Ny nordisk hverdagsmad: 500 g/dag Det spiser vi i dag: 495 g/dag
Nødder, kastanjer og hasselnødder giver sprødhed, smag og sunde fedtsyrer
Ny nordisk hverdagsmad: 30 g/dag Det spiser vi i dag: 1 g/dag
Persille, dild, purløg og jernurt. Spis masser af krydderurter, de giver smag
Ny nordisk hverdagsmad: Mest muligt Det spiser vi i dag: 0,01 g/dag
Knoldselleri, gulerødder, jordskokker, pastinakker og persillerod – gør ekstra plads til rodfrugterne på tallerknen
Ny nordisk hverdagsmad: 150 g/dag Det spiser vi i dag: 32 g/dag
Efterårets svampe er det vilde krydderi. Forår og sommer kan vi høste skvalderkål og ramsløg
Ny nordisk hverdagsmad: 5 g/dag Det spiser vi i dag: 0 g/dag